fredag 2 september 2022

Fem en fredag MINNE


Godsaker i blandade färger.

1. När var sista sommarkvällen? Jag tror det var förra fredagen men jag uppmärksammade den inte. Jag hoppas vi får ytterligare någon skön sommarkväll innan hösten slår till på allvar.

2. Vad minns du av din barndoms somrar? Västkusten med sol, bad och släta, kala klippor. Då lekte livet!

3. Hittar du tillbaka dit du sällan varit? Troligen inte men min man brukar hitta.

4. Vad är något du ofta har i huvudet? Vi ska renovera köket och min tankar snurrar runt det projektet. Har vi valt rätt luckor, blir golvet bra färgmässigt, hur jobbigt blir det att genomföra osv.

5. Hur kommer du ihåg vad du ska göra? Jag har ganska bra minne men ibland får jag skriva in i min kalender.  

15 kommentarer:

 1. Ovanligt kallt här för att vara September, bara tre + i morse dags för vantar.
  Barndomens somrar tillbringades på landet med häst och vagn
  Är ett höns när det gäller att hitta nästan som han i Ingo reklamen , mitt lokalsinne har aldrig varit bra.
  Nog har man funderingar alltid, undrar hur dyr vintern blir bland annat.
  Det mesta kommer man ihåg men en del skriver jag också upp.
  Ha det bra KRAM :-)

  SvaraRadera
 2. Hösten kom direkt tycker jag. Vilken härlig "bukett" med grönsaker.

  SvaraRadera
 3. Den buketten gillar jag mycket! Lokalsinnet är inte det bästa här. Det var också min man som alltid hittade. Jag skriver listor och det har jag alltid gjort.
  Min blogg är fortfarande inte uppdaterad. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa andras svar :-) Många är vi som använder kalendrar, och barndomens somrar minns vi med sol och bad.

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga godsaker, passar en vegetarian som mig bra! :) renovering av kök kräver en hel del planering med mera. Mitt lokalsinne är lite både och, beror på när jag var där sist och om det förändrats mycket då blir det kruxigt, skogen är jag hopplös i.

  SvaraRadera
 6. Jag har bara varit på västkusten ett par gånger, tyvärr inte under badsäsong., förstår dock att det var härliga somrar där. Grönsaksbuketten var smarrig, var den din egen!

  SvaraRadera
 7. Vilken helt underbar bild! Har du gjort den härliga "kransen"? Har aldrig sett nåt liknande - WOW!
  Hoppas också på fler varma sommarkvällar. Måste säga att jag har blivit bortskämd den här sommaren. Nu när det är 8-14 plusgrader fryser jag som en hund. Har till och med plockat fram höstjackan...
  Min man är också en utmärkt navigator. Det är alltid jag som kör och han som är kartläsare. Men i en stad hittar jag bra själv, men inte i skogen. Där är jag lost.
  Så du har också en gammal, hederlig papperskalender kvar!? Bra där. Då är jag inte ensam;-)

  SvaraRadera
 8. Vacker bild! Jag hoppas också på fler sommarkvällar, fast det ser lite grinigt ut ... På Västkusten var jag en hel del som barn. Det var fantastikt fint.

  SvaraRadera
 9. Barndomens somrar. Västkusten, men inga klippor utan stora sanddyner i Frösakull. Vilka härliga minnen jag har därifrån. Det brukar alltid bli ett antal härliga höstkvällar, eftersom jag trivs mycket bättre när det är 18-19 grader än 29-30 grader så gillar jag höstkvällarna bäst.

  SvaraRadera
 10. Jag kan förstå att tankarna på renovering av köket snurrar lite. Det är många beslut, funderingar mm som snurrar vid en sån grej. Men det är väldigt skönt när det är klart😊

  SvaraRadera
 11. En mycket vacker bukett av ätbart godis! Det låter kul med renovering av kök.....kanske inte under tiden det håller på, men det färdiga resultatet ser man alltid fram emot. Kram

  SvaraRadera
 12. Barndomssomrar ger underbara minnen! Oj vad kul att renovera kök och få bestämma helt hur man vill ha det. Lycka till!

  SvaraRadera
 13. fin "bukett" du har på bilden. ibland måste en skriva upp till exempel för att inte saker och ting ska kollidera. sol och bad och åska minns jag från min barndom. och smultron i vägdikena och jagarna

  SvaraRadera
 14. Vad skönt att du har bra minne. Jag måste skriv upp allt. Kan tyda på ålderdom och det är det säkert en del också, men i så fall har jag varit gammal hela mitt liv!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 15. Vilka härliga och fräscha grönsaker - ser otroligt gott ut! Tar du före- och efterbilder på köket så vi får se?

  SvaraRadera