fredag 16 september 2022

Fem en fredag VAL

 

Marknad i Myanmar. En bild ur mitt bildarkiv. 
 1. Vad stod du senast och valde mellan? Har just varit och provianterat och valde mellan lax och kyckling till middag. Det blev lax.
2. Hur kommer du fram till beslut? Går oftast på magkänslan. Är det större beslut undersöker jag för- och nackdelar innan jag bestämmer mig.
3. Hur länge velar du? Inte så länge, magkänslan infinner sig ganska fort.
4. Ångrar du någonsin dina val? Ja, mest när jag har köpt kläder. De ser bra ut när jag provar i affären men när jag kommer hem blir jag tveksam.
5. Vad kommer du att välja härnäst? Om jag ska ha omelett eller soppa till lunch.

15 kommentarer:

 1. är lite dålig på att undersöka för- och nackdelar, men oftast blir det bra ändå

  SvaraRadera
 2. Instämmer med dig i det mesta. Och ofta är det just vad man ska äta som är dagens val! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 3. Jag följer oftast min magkänsla, och det brukar bli bra.

  SvaraRadera
 4. Det är det enda man kan göra. Att fundera över för- och nackdelar och konsekvenserna av sitt beslut. Hur det blir i slutändan vet man ändå aldrig. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. magkänslan är inte att förakta. men stora bestlut kräver research, tycker jag. sedan kan en ju följa sin magkänsla i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Kläder är öken att försöka välja, de ser som sagt snygga ut i butike men inte lika kul väl hemma. Mat kan vara nog så svårt att välja men det brukar sällan bli så stor konsekvenser om man väljer fel 😁

  SvaraRadera
 7. Och vad blev det till lunch då? Omelett eller soppa. Kan hända att du valde soppa. Det var ju bara 11 grader ute. Och när det dessutom regnar är det soppa-väder för min del;-)
  Undrar om du är som jag och avstår från att klicka hem kläder. Eller så har du kanske tur att online-köpta plagg passar bättre;-)

  SvaraRadera
 8. Visst är det så ibland att när man kommer hem med kläder man köpt så passar de inte alls tycker man, värst är när man köper på nätet, då är det bara att skicka tillbaka...
  Magkänslan är bra att gå efter!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Magkänslan kan vara bra men när det är stora saker så behövs som du är inne på lite mer än den. Veckans ord blev jag nyfiken på, vad är det? ;) Trevlig fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Insåg att veckans ord kanske är Fem en fredag eller? ;)

   Radera
  2. Ja, så är det! Inte självklart men du kom ju på det! Kul att du reagerade!

   Radera
 10. Jag valde nyss mellan fiskgratäng eller bakad potatis med tonfiskröra. Tänk så svåra val livet består av... Kläder är knepigt att köpa, gillar inte att prova i butik men ibland är det ett måste. Trevlig fortsatt helg

  SvaraRadera
 11. Jag går oftast också på magkänslan. Gör jag inte det så velar och velar jag och oftast slutar det med magkänslan, vilket jag borde valt direkt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 12. När jag ser den här bilden tycker jag absolut att du ska börja sortera dina mobilbilder - något som du skriver om i nästa inlägg!

  SvaraRadera