fredag 6 maj 2022

Fem en fredag JUST NU

 

Just nu blommar körsbärsträdet utanför mitt sovrumsfönster.

1. Vad stör dig? Just ingenting, här är det lugnt och stilla.

2. Vad är det som luktar gott? Det är inte alla som gilla doften av såpa men det gör jag. Köksgolvet blev såptvättat igår och doften hänger kvar idag.

3. Vad behöver du tvätta? Våra fönster behöver tvättas efter den långa vintern. Nu är gatorna här runtomkring sopade så det är bara att sätta igång.

4. Hur länge har du varit vaken?  Jag sov dåligt i natt och har varit mer eller mindre vaken sedan klockan tre.

5. Vad är planen för idag? Jag har inte planerat så mycket men det är jättefint väder så det blir säkert en långpromenad. Sedan ska vi äta sushi i kväll.

Veckans ord

13 kommentarer:

 1. får säga till maken att dags tvätta fönster

  SvaraRadera
 2. Du och jag har lite lika bild i vårt fredagsinlägg. :-) Jag gillar doften av såpa, känns så fräsht att skura med det. :-)

  SvaraRadera
 3. såpa doftar underbart! och du säger något: fönstrena! de behöver verkligen tvättas

  SvaraRadera
 4. Håller med dig. Såpa luktar gott. Nu påminde du mig om mina fönster. De sopade gatan igår. Vackert foto på körsbärsblomman. Jag har också fotat en. Ha en trevlig helg och var rädd om dig!

  SvaraRadera
 5. Såpa är en doft som ialla fall jag förknippar med "rent" o jag gillar den. Sushi hade jag också planer på, men dom hade fel på systemet när jag skulle köpa, så det får bli en annan dag - kanske imorgon. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 6. Vilken ljuvlig bild på de vita körsbärsblommorna. Roligt att du och jag har samma utsikt, för även jag har ett blommande körsbärsträd framför sovrums-/vardagsrummet.
  Såpa vet jag faktiskt inte hur den luktar - ooooops, jag vet. Men det är många som gillar den lukten. Kanske jag kan byta Ajax med xxx-doft mot äkta såpa.
  Fönstren står på to-do-list, fast jag/vi kommer nog låta "proffsen" tar hand om den sysslan. Med dagens avdrag är det nästan billigare att anlita proffs än att göra det själv, speciellt om man har en dålig rygg...
  Önskar dig och mig en lika fin och solig helg som vi hade idag:-)

  SvaraRadera
 7. Såpa luktar (doftar) verkligen gott. Det luktar så rent och påminner om barndomen tycker jag. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Det verkar som att många har svårt med sömnen. Inte så trevligt, då orkar man inte så mycket under dagen. Hoppas att du fick din fredagspromenad.

  SvaraRadera
 9. Doften av såpa är inte alls dum. Å fönstren här hemma måste också tvättas, få se när det blir gjort. Visst är det underbart när våren och värmen är här, dock har det regnat här idag, men det gillar nog naturen. Mums för sushi!
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 10. Så gott med sushi, köper det så ofta jag kan! Såpadoft är säkert fräsch, jag är med Ajax-användare så citron brukar det dofta hos mig efter rengöring. ha en skön söndag

  SvaraRadera
 11. Åh vad jag längtar efter sushi! Det är faktiskt inte så lätt att hitta såna här på ön om man inte vill åka till Visby - och det är lite långt. 2 x 4,5 mil är nog att ta i. Därför gick jag en kurs för en japanska om hur man själv gör det, men man har ju aldrig ALLT som man egentligen skulle vilja ha. Ibland har fiskaffären i Hemse, men dom är väl kanske inte direkt förstklassiska men nöden har ingen lag.....och framförallt är den stängd på söndagar!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 12. Vilken lycka att ha ett körsbärsträd utanför sovrumsfönstret.
  Väntar till hösten med att tvätta fönstren har ju 17 st så jag brukar dela upp det på två dagar.
  Gillar också doften av såpa, påminner mej om mormor ute på landet.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 13. Såpa och tjära är två underbara sommardofter, de får mig att tänka på ♫♪... det fladdrar till i en tyllgardin ... ♪♫

  SvaraRadera