fredag 13 maj 2022

Fem en fredag TREVLIGT

 

Uppförsbacke (har inget samband med veckans tema).

1. Vad är det trevligaste någon sagt till dig i veckan? Kan inte komma på något annat än att jag har snygg frisyr. Det kändes bra för lite fåfäng är jag ju.

2. Hur gjorde du dagen lättare för någon?  Skickade lite pengar till Ukrainainsamlingen, de kan kanske göra skillnad för någon.

3. Vad fick dig att le? När jag såg att hägg och syren blommar samtidigt. För mig kändes det bra men det blir en kort semester för skomakaren så han ler nog inte.

4. Vad är ett trevligt möte du har haft från veckan? För att öka trivseln i området där jag bor hyr kommunen in några får som får gå och beta i ett liter grönområde. Jag såg dem här om dagen  och det var ett kärt återseende. 

5. Vad är en trevlig kväll för dig? Vinprovning tillsammans med några vänner. 

Veckans ord

11 kommentarer:

 1. fåfäng får man vara, trettonåringen rättade till min rufsiga frisyr i går :)

  SvaraRadera
 2. lite onödigt av häggen och syrenen att blomma samtidigt. långsamt och i tur och ordning så att våren varar så länge som möjligt. jättefin snigelbild!

  SvaraRadera
 3. Man blir alltid glad för en liten komplimang. Skomakaren däremot tycker jag synd om i år :D Ha en solig och trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Men så trivsamt med betande får, rena terapin! Häggen är knappast ens i knopp här ännu, men liljekonvaljerna knoppas, i stora mängder, snart doftar det gott. Alltid trevligt att få komplimanger!"

  SvaraRadera
 5. Du har några trevligheter att kolla på och det är bra. Vi får njuta av vårens blomst så gott det går.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Fåfäng SKA man vara, ännu mera nu efter drygt två år av pandemi, där många har gått ned sig ordentligt. Och det gäller inte alls bara pensionärer. Just Corona-frisyrer har varit "inne" åtminstone här. Både killar och tjejer drabbades där. Nej, inte jag. Jag vill fortfarande se mig i spegeln och gilla vad jag ser;-)
  Tror att minst 70 procent av den svenska befolkningen har skänkt pengar/kläder med mera till Ukraina. Tror du att procenttalet var lika högt när det gällde Syrien och Afghanistan? Troligen inte.
  Har precis fått en inbjudan till vinprovning här i brf. Har aldrig varit med så jag håller fortfarande på att fundera;-)

  SvaraRadera
 7. Så mysigt att dom har får beta i närheten för ökad trivsel. Sådana saker är uppskattat, eller ja jag uppskattar sånt ialla fall.
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 8. Tack för din kommentar och för att du trodde jag haft en trevlig vecka. OK, visserligen har mesta delen av den varit bra, men sista dagarna har man drabbats av den moderna tidens gissel; Teknikproblem! Det blir lite långt att berätta om här, så jag gör nog - ytterligare - ett inlägg på bloggen.....
  Det är klart att man blir glad när nån tycket nåt är snyggt på en, sen om det är kläder eller hår spelar ingen större roll. Det var nån som också skrev att en yngre man hade blivit förvånad över att hon var så pass gammal - det är ju helt klart nåt man skulle bli jättegad över att få höra..... *fniss*
  KRAM/Susie
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 9. Det låter trevligt med betande får

  SvaraRadera
 10. Hägg och syren samtidigt hos dig? Nu? Här började häggen blomma för någon vecka sedan men syrenen *går ut för att kolla* dröjer ett tag till (om den inte slår ut i dagens sköna sommarvärme).
  Fin liten snigel, tänk vilket naturens underverk det djuret är!

  SvaraRadera