fredag 20 maj 2022

Fem en fredag OM

 Natten mellan söndag och måndag var det fullmåne. När jag var uppe och fotograferade vid 2-tiden såg det ut så här från mitt fönster. Månen var inte röd  men fin ändå.

1. Om du kunde se en film igen för första gången, vilken skulle det vara? Doktor Zjivago tror jag, den var gripande.

2. Om du skulle begå ett brott och inte åka fast, vad skulle du göra ? Har ingen brottslighet i tankarna, planerar inte att kapa ett flygplan eller kasta en cigarettfimp på marken. Men i ett trängt läge vet man inte vad som kan hända.

3. Om du skulle vara expert i ett ämne, vilket skulle det vara? Jag älskar elefanter så jag skulle kanske inte bli specialist men gärna lära mig mycket mer om dem.

4. Om du skulle skriva en toppsäljande bok, vad skulle du skriva om? Kanske en amatörs reseskildring från Island.

5. Om du kunde lägga till en sak i din dagliga rutin, vad skulle det vara? Jag skulle satsa på en bättre frukost, nu är det kaffe och en ostmacka. 

Veckans ord

14 kommentarer:

 1. Jag tror att jag har sett Doktor Zjivago, men jag är inte helt säker.

  SvaraRadera
 2. Underbart att vara nyfiken och lära sig nya saker.

  SvaraRadera
 3. Har inte sett den filmen, men vet att de var en favorit hos min mamma! Vilken härlig fullmåne. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Har inte sett Dr Zjivago, har försökt men jag somnade. Men jag ska vara ärlig att jag kanske inte riktigt gav den en ärlig chans. Ska testa igen nån gång! Hoppas du hittar några frukostar som du gillar bättre!

  SvaraRadera
 5. Inget fel på kaffe och ostmacka, men variation förnöjer. Jag vill gärna ha olika pålägg på mackorna, eller varva med grötfrukost, fast inte på sommaren. Förstår din fascination för elefanter, de är fantastiska djur, så kloka och flocktrogna. Jag skulle gärna läsa din reseskildring innan jag själv åker till Island som jag gärna vill åka till när tillfälle ges.
  Sen kan jag undra lite vad du skulle upp klockan två på natten och göra, men resultatet blev i alla fall ett lyckat foto! Trevlig helg

  SvaraRadera
 6. Är nog ingen expert men kan lite om mycket.
  Min film får bli Kellys Hjältar både humor och
  ögongodis för en tant
  Nu har våren äntligen kommit och jag har lagt
  in vantarna i lådan.
  Ha en skön helg :-)

  SvaraRadera
 7. Namnet kom inte med

  SvaraRadera
 8. För mig hade det varit svåra frågor. Har ingen aning vad jag skulle ha svarat.
  Jättefin bild på månen och de dramatiska molnen. Ibland lönar det sig att titta ut mitt i natten :D Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Jättefin bild! Spännande djur elefanter. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 10. Specialist på elefanter låter spännande.

  SvaraRadera
 11. Å vad är det för fel på kaffe och ostmacka till frukost? PK-frukostar är väldigt tråkiga både till utseende och smak, för att inte tala om tiden det tar att göra i ordning dom.
  Dr. Zjivago såg jag med min mamma när jag var liten. Inte ett öga torrt i hela biosalongen.
  Just det, hur skulle man reagera i ett trängt läge. Tror inte att jag skulle tveka. Lätt att säga i teorin, eller hur;-)
  Elefanter - det var ett annorlunda svar. Läser precis en bok av Karin Smirnoff "Sockerormen". Boken är precis som hennes tre första böcker oerhört deprimerande, men hon har lyckats med att "fläta in" elefanten Shiva på ett utomordentligt bra sätt. Du kanske skulle gilla just "elefantdelarna" i bocken.

  SvaraRadera
 12. Det där med filmer man gillar att väldans speciellt. Jag tror att dom flesta bra filmer kan påverka en beroende på vilket humör man är på. Glömmer aldrig när jag som ung tillsammans med min nuvarande man såg West Side Story (alltså originalfilmen) och grät så fruktansvärt att vi var tvungna att vänta tills lokalen tömdes innan vi kunde gå ut.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 13. Den filmen var det länge sedan jag såg. Men skulle nog kunna se om den. Ibland tycker jag att man upptäcker andra saker när man ser om en film. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 14. Är filmen SÅ bra? Jag har ju inte sett den! Snacka om att jag blev nyfiken nu.
  Nog är det trevligt med variation på frukostarna, men inte alltid så praktiskt eftersom man ofta behöver äta av det man har hemma. Kanske det är därför jag älskar hotellfrukostar?
  Härlig fullmåne - tillhör du dem som får störd nattsömn? Jag märker ingenting ...

  SvaraRadera