fredag 29 april 2022

Fem en fredag FAVORITER

 

Min bakmaskin som har tjänat mig väl under många år.

1. Vilken radiokanal väljer du mest att att lyssna på? Jag lyssnar inte så mycket på radio, det blir mest nyheterna, radioföljetongen och bokradion i program 1.

2. Vilken är din just nu favoritplats? Det är hamnen här i Nyköping. Man har just öppnat för säsongen och jag gillar att fika där och se på folklivet.

3. Vad tittar du helst på, på tv? Nyhetsprogram, någon brittisk serie och ett och annat naturprogram.

4.Vilken doft gör dig alltid glad? Jag gillar doften av nybakat bröd. Jag bakar i min bakmaskin två gånger i veckan och då doftar det ljuvligt. I går blev det valnötsbröd och det både doftade och smakade gott.

5. Vilken bok kan du läsa om och om igen? Det är sällan jag läser om någon bok. Det gjorde jag däremot när barnen var små. Jag vet inte hur många gånger jag har läst Kattresan som var en stor favorit.

Veckans ord 

13 kommentarer:

 1. just det. när barnen var små var det en del omläsning. härligt att sitta ute och dricka kaffe och se på folk. det finns inte mycket som slår nybakat bröd, varken doft - eller smakmässigt. trevlig Valborg!

  SvaraRadera
 2. P1 lyssnar jag också på, annars skvalar jag på P4. Och böcker läser jag inte heller om, även om tanken är så ibland. Men har man olästa böcker som står, så tar jag inte en som jag redan läst. Doften av bak! Mmmmmm!!!!

  SvaraRadera
 3. Jag har alltid funderat på att köpa en brödmaskin, jag är helt enkelt för lat och för dålig på att baka bröd för hand. Men skulle gärna vilja. Två gånger i veckan känns väldigt lagom och att det inte behöver "vaktas" gör det hela väldigt mycket enklare... måste ta och kolla över utbudet =) Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. ungefär samma program som här 🇬🇧

  SvaraRadera
 5. Jag är urdålig på att baka - trots att jag är duktig på att laga mat för övrigt. Konstigt! En bakmaskin kanske skulle bara nåt för mig!? Alltså om det är lätt att baka med den?
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också min bakmaskin. Lyssnar på P1, favoritplats är köksbordet. Där skriver, tänker och funderar jag. Jag tittar aldrig på tv. Lavendel är min favoritdoft och jag kan läsa om en bok men aldrig om och om igen. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Visst är brittiska serier bra! Speciellt deckare. Nästa vecka börjar nästa säsong av Shetland efter två års uppehåll på grund av pandemin.
  Måste medge att jag aldrig bakat någonting i hela mitt liv. Intresset har inte funnits helt enkelt, och det gäller både bröd och bullar eller annat sött. Tur att vi alla är olika.
  Då du är från Nyköping har du kanske läst den här bloggen: https://stefansvardag.wordpress.com/. Killen är en duktig fotograf och gör mycket reklam för sin hemstad.

  SvaraRadera
 8. Vad bra med bakmaskin. Nybakt bröd luktar jättegott, bakar ofta, blir nog nästan varje vecka, så gott och så vet en vad som är i. Lyssnar inte på radio mer än någon följetong men blir inte det heller så ofta, men tv-serier desto mer. Trevlig valborg

  SvaraRadera
 9. Jag längtar faktiskt till att läsa om en massa sagoböcker! Barnbarnsbarnen är knappt två år, så lite till får jag vänta på de riktiga sagorna. Annars läser jag inte om böcker, vill läsa nya berättelser. Bakning ja, jag lånade en bakmaskin av dottern och tyckte det var kul ett litet tag...Numera är jag singel och då känns det lite överdrivet. Men bröd har blivit dyrt, säkert tjänar man på att baka eget. Ha en skön Valborgshelg!

  SvaraRadera
 10. Doften av nybakat bröd, så ljuvligt. En bakmaskin måste ju vara perfekt! Precis, jag läser inte om böcker heller, förutom barnböcker som jag läste högt för killarna när de var små! Kattresan är ju en favvo!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 11. Att sitta i hamnen och fika gillar jag också. Vi har en bakmaskin men jag kommer mig inte för att använda den, är så dålig på att planera sådant.

  SvaraRadera
 12. Bakmaskin är toppen!
  Jag lyssnar på Radio Göteborg en stund på morgonen i sängen. Annars är det poddar, radio på den tid man själv vill lyssna. Toppen!
  Trevlig 1:a maj!

  SvaraRadera
 13. Bakmaskin! Finns det bra sådana nuförtiden? Jag hade en när de var helt nya men efter att den gått sönder blev det aldrig någon ny. Minns att den hade sin stora omrörare i mitten så det alltid blev ett stort hål i brödet. Är det fortfarande så?

  SvaraRadera