fredag 8 april 2022

Fem en fredag VERB

 

Jag spelar inget instrument men lyssnar gärna på en bra gatumusikant.

1. När lånade du sist? Vi har ett litet bibliotek i vår bostadsrättsförening. Jag lånade en bok där häromdagen.

2. När badade du senast? Numera badar jag sällan. Det blir mest fotbad och nu det är några veckor sedan jag satt och plaskade med fötterna.

3. När betalade du senast? Idag när jag köpte frimärken. 130 kronor för 10 brevfrimärken men de räcker nog i flera år. Det är inte så ofta jag skickar vanliga brev numera,

4. När väntade du senast? I morse när jag stod i kassakön på ICA och väntade på att få packa ner varorna. 

5. När spelade du senast? Jag gillar att spela boule men det är ett tag sedan för det är egentligen ingen vintersport. 

Veckans ord

14 kommentarer:

 1. synd att brevskrivning för hand blivit ute. jag vet inte många som skriver brev, numera. jag gör det inte. fotbad är egentligen väldigt viktigt. vi tänker för lite på våra fötter

  SvaraRadera
 2. visst blir man glad av gatumusikanter, jag scannar och betalar själv i mataffären, smidigt.

  SvaraRadera
 3. Det där att skriva brev har man totalt tappat. Tänk förr när man hade brevvänner, inte bara i Sverige utan utomlands också och man satt där och försökte plita ner några rader på engelska eller tyska. Det var tider det!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Visst är gatumusikanterna ett trevligt inslag i gatulivet. Att brevskrivande har avtagit är synd, för tänk så kul det var att få ett långt handskrivet brev. Fick meddelande från Post Nord igår att det bara ska delas ut post varannan dag framöver, dels beroende på att allt färre skriver brev. Synd! Fotbad är en njutning som jag ofta glömmer bort! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Gatumusikanter kan vara trevligt, finns många som är relativt bra. Brevskrivning har nästan dött ut, men får ett par om året från nära vänner som fortfarande skrivet någon rad ibland, väldigt trevligt. Men jag är dessvärre dålig på det själv numera.

  SvaraRadera
 6. Jag skrev ett brev för hand för något år sedan till en kusin som jag sällan träffar. Han blev imponerad :)

  SvaraRadera
 7. Tänk så mycket brev jag skrev förut till alla mina brevvänner, nu blir det väldigt sällan. Men vill gärna ha några frimärken hemma, precis som du!
  Boule är kul att spela, men det var längesedan jag gjorde det.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker portot blivit hutlöst dyrt! Jag har två brevvänner, de föredrar handskrivna brev och då gör jag förstås likadant...Till Finland kostar portot en tjuga, lika mycket som om jag skickar till Argentina, helt knäppt!
  Gatumusikanter har jag stött på inne i Falun i somras, de lät inte bra alls. Då ilar man förbi så fort man kan. Trevlig helg

  SvaraRadera
 9. Jag spelar inget instrument heller men är ett stort fan av en gitarrist.
  Fotbad behöver jag som luft för att andas. Det gör jag regelbundet.
  Tycker också att det är synd att ingen skickar kort och brev längre. Ett handskrivet brev är alltid mycket personligare än ett mejl.
  Våren kom av sig. Önskar dig ändå en trevlig och solig ny vecka!

  SvaraRadera
 10. Jag gillar också gatumusikanter - om dom spelar blues eller nåt annat kul..... :-)
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 11. Börjar bakifrån. Synd att du inte bor i vårt bostadsområde, för där har boulegänget hållit igång året om sedan pandemin bröt ut och man inte kunde träffas inomhus. Gänget är glada pensionärer och vädret är då ingen faktor som påverkar dom. Ute i ur och skur. Du kanske kan införa detta där du bor.
  Kul med ett eget bibliotek i din förening. Jag startade ju ett "entrébibliotek" 2020, där jag la ut böcker på en bänk, där ändå ingen någonsin sitter. Det blev en succé och många tog en bok och la dit böcker. Nu är det dock bara riktigt gamla böcker kvar - som ingen vill läsa.
  Brevfrimärken, som faktiskt är svindyra är bra att ha om man nu vill skriva ett riktigt brev/kort till en äldre person som inte använder datorn. Men det är då verkligen inte många...

  SvaraRadera
 12. Jg kom på nu att det är evigheter sen jag besökte biblioteket. Vi slängde ut vårt badkar för en hel del år sen, så det blir bar dusch här. Bada i havet har jag inte gjort på flera decennier...är en riktig badkruka.

  SvaraRadera
 13. Frimärken, ja. Hur ofta behöver man dem numera? Jag tog hem de som fanns i mitt föräldrahem så jag har för hela livet ...
  Härligt foto på musikanten!
  Önskar dig en skön påsk. Kram!

  SvaraRadera
 14. Finns många talanger inom gatumusikanter.
  Glad påsk!

  SvaraRadera