fredag 1 april 2022

Fem en fredag APRIL

 

Våra vita krokusar lyser upp så fint i rabatten och ger en skön vårkänsla.


Fem en fredag. April

1. Är du lätt att lura? Nej, inte speciellt. I morse när jag veckohandlade och hade lagt upp hälften av varorna på bandet sa kassörskan att hon var tvungen att stänga kassan omedelbart. Men hon såg lite lurig ut så jag förstod att hon försökte lura mig. Det är ju första april idag.

2. Att lura eller bli lurad? Det beror på situationen. Ett oförargligt skämt är OK åt båda hållen. Ingen ska behöva bli sårad.

3. Vad ser du fram emot med april? Jag längtar efter sol och värme så att jag slipper ta på så mycket kläder när jag ska gå ut. Lite påskfirande ska förstås bli kul men annars har jag just inga förväntningar.

4. Odlar du till sommaren? Nej, inte numera. Möjligen något i en kruka på balkongen.

5. Är du beredd på aprilväder? Ja, det blir alltid bakslag. Just nu kommer det en snöby här och det är många veckor sedan sist.

Veckans ord

16 kommentarer:

 1. ha-ha, kul litet skämt, min mor hade alltid egna tomater på sin lilla balkong.

  SvaraRadera
 2. Hehe, kul skämt ju! Tänk om du hade börjat plocka ihop dina varor.... Jag är lättlurad ibland. Det beror på vad det gäller.

  SvaraRadera
 3. sol och värme ser jag fram emot. men april är ju lurigt rent vädermässigt också. lagom skämt den kassörskan höll sig med

  SvaraRadera
 4. Jag hade inte tolkat det som ett skämt, jag tycker kassörskor gör så då och då ;-)
  Jag är så redo att inte ha på mig alla dessa kläder, jag gillar verkligen inte jackor och går gärna utan så fort det går, men det kan ju bli lite kallt när vädret vänder. Ha en fin helg =)

  SvaraRadera
 5. Håller med dig. Jag ser också fram emot sol och framför allt värme. Mina hundpromenader är inte så kul just nu. -10 grader på morgonen och -5 den sista rundan. Fina krokusar! Vi får njuta av allt som står till buds.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Ja det var ju lite kul skämt. Jag är lättlurad ibland, beror på vad det är. Aprilvädret med bakslag är inte helt oväntat, minns när det snöade i maj, fy. Hoppas vi slipper det. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 7. Då har vi samma aprilväder både hos dig och mig. Man var ju nästan bortskämd efter den varma och soliga mars månad. Åt andra sidan är vi ju luttrade sedan tidigare, eller hur;-)
  Så - lättlurad är du då uppenbarligen inte, då du upptäckte kassörskans aprilskämt i tid - hahaha. Att luras eller bli lurad var "lättare" när jag var ung. Kanske har jag blivit vuxen vid det här laget;-)

  SvaraRadera
 8. Lite vårväder vore trevligt med grönska.

  SvaraRadera
 9. Ja det är verkligen något att se fram emot - att slippa ta på mycket kläder när man ska gå ut.
  Ha en trevlig helg

  SvaraRadera
 10. Jaså kassabiträdet försökte luras! I år var det nog ingen som på allvar försökte lura mig, vad jag vet...
  Jag håller mig också till balkongväxter, dottern sådde majs förra året på balkongen och det blev en fullkomlig djungel, så häftigt! Långa smala gröna blad överallt, tror jag ska testa i år.

  SvaraRadera
 11. De vita krokusarna är sååå fina! Å visst hoppas vi på lite värme nu tack!
  Ha en fin fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 12. I år lyckades jag undvika att bli lurad - lite trist faktiskt! Jag hade gärna sett ett oförargligt men skojigt försök av nån trevlig person.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 13. Jag är vanligen väldigt lättlurad, men tror inte jag gick på något i år.
  För mig är 1 april en speciell dag eftersom jag födde en underbar son detta datum för 37 år sedan. Har har gett mig och ger mig så mycket glädje och som grädden på moset fina barnbarn.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 14. Alla lurendrejeri som framkallar glada skratt är välkomna. Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Jag blev inte lurad april år, men kanske jag var lite mer observant än tidigare år. Aprilvädret är verkligen omväxlande, men snart är våren här.

  SvaraRadera
 16. Den snöbyn var väl inget mot vd som skulle komma? Vilket aprilväder det är! Stackars krokusar som får härdas.

  SvaraRadera