fredag 22 april 2022

Fem en fredag YSCH

 

Så här års har vi massor av vitkindade gäss där jag bor. De är vackra att se men i flock är de dessvärre riktigt högljudda och störande.

1. När blev du senast störd av ljud? För någon vecka sedan då de bilade i grannens badrum för att göra en ny golvbrunn. Då flydde vi hemifrån några timmar.

2. När senast höll du något hemligt? Det minns jag inte. Har inte så många hemligheter numera.

3. Vad är den längsta period du inte har pratat? Det var 2 dagar när jag hade en halsinfektion och helt tappade rösten.

4.När är du som mest högljudd? När datorn krånglar kan jag bli lite högljudd men det hjälper sällan,

5. Vilket ljud ger dig mest obehag? Gnissel av olika slag, det skär genom märg och ben

Veckans ord.

15 kommentarer:

 1. Du har så rätt! Jag är nog också ganska högljudd när datorn krånglar Då händer det t o m att jag svär högt!
  Trevlig helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ja, bilande är ett hemskt ljud. Mmmm, datorn ja. Vi har varit utan internet här hemma ett par dagar nu men fick det fixat vid lunchtid idag. Tur att man kan koppla upp sig via telefonen i alla fall, annars hade det blivit svårjobbat.

  SvaraRadera
 3. Gnissel ja, hemskt ljud, minns du kritorna mot svarta tavlan i skolan hur de kunde gnissla ibland, hua!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Som tur är har jag sonen när datorn krånglar, annars skulle den nog åka ut genom fönstret ibland. Omkringliggande renoveringsarbete kan vara jobbigt, speciellt om de börjar väldigt tidigt på morgonen. När det är så här fint väder som vi haft nu, så kan man som tur är sticka ut. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 5. Renoveringsarbeten kan verkligen låta. Har ett par i omgivningen som än så länge är relativt snälla, hoppas att det fortsätter så. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Tekniska prylar som inte fungerar kan göra mig ganska irriterad, ja 🙂

  SvaraRadera
 7. Bilande är ett riktigt gräsligt ljud, usch! Förstår att ni flydde. Vi kommer behöver bila i vår källare och badrum, men då tänker jag att maken får lösa det själv �� Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Gnissel har jag också stora problem med. Just nu pågår byggarbeten på en skola mitt emot huset jag bor i. Det är stundvis väldigt jobbigt men man får väl uthärda så länge det pågår.
  Ha en underbar och solig helg!

  SvaraRadera
 9. grästrimmer är ett fasansfullt ljud. tandläkarborr, krita mot svarta tavlan, ja, det finns en del irriterande ljud. datorn svär jag på mellan sammanbitna tänder. det låter inte så mycket.

  SvaraRadera
 10. Gässen är inte tysta långa stunder, inte måsarna heller. Men jag står ändå ut bra med dem jämfört med annat oljud. Det lät inte skönt med halsinfektion, jag bor ensam, ja alltså utom hunden då, som jag pratar konstant med. Jag pratar sällan i telefon heller, väljer att hellre använda messenger...Trevlig helg

  SvaraRadera
 11. Vilken helt fantastisk rubrikbild. Knivskarpt foto - otroligt bra jobbat där:-)
  Håller helt med dig om gnissel, får gåshud bara jag tänker på det.
  Minns vårt stambyte då det bilades i hela huset, inte samtidigt utan vecka efter vecka. Då flydde vi också i sju veckor.
  Gäss låter, det gör trutar också. Bävar inför deras "nattsång" som börjar vid klockan två mitt på natten. Om någon månad så...

  SvaraRadera
 12. Gäss är ett otyg! Dom för ett hemskt oväsen och när dom flyger iväg så kan man inte gå på marken där dom varit; Det ser ut som massor med hundbajsar efter dom..... :-( Fast jag gillar dom ändå för dom är vackra!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 13. För många gäss tillsammans kan bli jobbigt.
  Roligt med dessa frågor och svar. Man lär känna bloggerska lite mer.
  Jag kan också bli högljudd när något tekniskt krånglar.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 14. Där var du påpasslig med kameran! På fråga 4 och 5 hade jag svarat samma som du.

  SvaraRadera