fredag 2 december 2022

Fem en fredag FÖRBEREDELSER

 


1. Hur förbereder du julen inför första advent? Tar fram adventsljusstakarna som ska stå i vardagsrumsfönstren.

2. Finns det något du alltid måste göra inför jul? Skicka julkort till gamla vänner i Belgien, Tyskland och Norge. Det går bara inte att bryta den traditionen.

3. Vad har du kvar att göra inför julen? Vi har ett minimalt julfirande och jag har knappast tänkt så långt. 

4. Ordnar du hembakat eller färdigköpt julbak/godis? Hembakad mjuk pepparkaka men inget godis.

5. När kommer granen in i värmen? Det är många år sedan vi hade julgran. Några år hade vi en en men det var inte så mysigt så vi har lite fina blommor i stället (dock inga julstjärnor).

Veckans ord


12 kommentarer:

 1. Det har blivit färre julkort, en trevlig tradition 💌

  SvaraRadera
 2. Tycker också om att både skicka och få julkort! Så det ska jag göra i år också! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jag har bytt ut julkorten mot julmejl, med lite längre text om året som gått och med någon bild jag själv tagit. Printar enstaka ex till icke-digitaliserade.

  SvaraRadera
 4. julkort till vännerna utomlands är ju en fin tradition. viktigt att ha lugn och ro i julhelgen

  SvaraRadera
 5. Det är många år sedan jag skickade iväg ett julkort. Lite synd egentligen för det är väldigt roligt att få.

  SvaraRadera
 6. Visst är det mysigt med riktiga julkort! Jag skickar till några gamla vänner i Finland men faktiskt också till en del bloggvänner här i landet. Sen hamnar de på kylskåpsdörren, det blir så fint. Julstjärna gillar inte jag speciellt så den hoppar jag över men kanske blir det lite doftande hyacinter, Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Nej, här blir det varken stora förberedelser eller ett stort firande heller. Även julstjärnan hoppar jag över. Däremot blommar novemberkaktus och orkidéer som är lika trevliga.
  Ha en trevlig 2. adventshelg!

  SvaraRadera
 8. Sedan jag blev ensam nöjer jag mig med en lite plastgran som står på ett bord och lyser så vackert. Det räcker för mig. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Japp, jag skickar också ut några "riktiga" julkort fortfarande till personer i England och Tyskland. De är så gamla att de inte ens har en dator, så de skickar precis som jag kort. Riktigt mysigt om jag ska vara ärligt. Minns på 1980-talet dock sickade jag över 40(!) julkort. Idag är det kanske ynka fem stycken...

  Har haft otur med julstjärnor i tre år nu, så i år blir det nåt annat. Har dock inte bestämt mig för vilken blomma jag vill ha. Den får gärna dofta gott och inte dö efter tre dagar;-)

  SvaraRadera
 10. I år har jag endast en amaryllis som min gubbe köpte åt mig. Tänkte att jag skulle inhandla några hyacinter och julstjärnor framåt lucia så dom håller sig över julen. Riktiga julkort är ett måste, men det blir ju naturligtvis en del som jag både får och skickar på nätet också...
  KRAM & TREVLIG 2:A ADVENT - Susie

  SvaraRadera
 11. Skönt att ta det lugnt och inte stressa inför jul! Julkort är trevligt att skicka och få, blir att skicka några både inom Sverige och till ett par andra länder. Vi som fortfarande skickar till varandra tycker att det är trevligast med julkort. Något sms blir det också. Gran hoppar jag. Min julstjärna håller sig fin, men gröna fingrar har jag inte så vi får se, håll tummarna för att det fortsätter så :) Ha en fin andra advent och kommande vecka!

  SvaraRadera
 12. Här får maken ta hand om adventslådan med elljusstakar och stjärnor. Däremot var inte adventsljusstaken för levande ljus nedpackad i samma låda, så den lever vi utan (och tänk att vi överlever!) Julstjärnor har jag två i tyg, mycket praktiskt för de dör aldrig och en av dem kan stå på trappen och vara fin oavsett väder.
  Julkort har jag inte skickat på många år, bara ett julbrev till vännerna i England. Nu har jag frimärken till dödsdagar och ännu längre eftersom jag tog alla som fanns i föräldrahemmet och ändå hade jag tillräckligt hemma redan innan. Men, men, de är ju värdepapper!
  Kram!

  SvaraRadera