fredag 3 juni 2022

Fem en fredag UPPREPNING II

 

Vallmo

1. Vilket ord eller fras upprepar du ofta?  Hej, hur är läget? när jag möter någon jag känner.

2. Vad är ett album du kan lyssna på om och om igen? Om jag är trött och vill koppla av lyssnar jag gärna på gregoriansk körsång och drömmer mig bort.

3. Vad är en historia du berättat flera gånger? Det är många som har fått höra hur det var att tillbringa ett och ett halv dygn på flygplatsen i Amsterdam på grund av dimma. Först fick vi köa i 6 timmar för att boka in oss på ett annat flyg och sedan fick vi vänta och vänta.

4. Vad är något du alltid beställer på ett visst ställe? Om jag ska fika beställer jag alltid en dubbel espresso. Starkt och gott!

5. Hur hoppas du helgen blir som den förra? Hoppas på en helg som inte är lik den förra. Då fick jag inte träffa mitt barnbarn men det får jag nu.

Veckans ord

9 kommentarer:

 1. gregoriansk körsång drömmer jag om att få lyssna på i en klostercell där sången ekar i gångarna. det förefaller vilsamt. träffa barnbarn är alltid lika roligt

  SvaraRadera
 2. att säga hej är väl inte upprepning... gregoriansk körsång är väldigt avkopplande, tog cappuccino idag och delade en tårtbit med dottern.

  SvaraRadera
 3. Lyssnar inte på musik så ofta numera men körsång av olika slag kan vara trevligt och gregoriansk är nog vilsam. Ha en skön helg med barnbarnet!

  SvaraRadera
 4. Vi är helt överens om sista svaret, fast av totalt skilda anledningar;-)
  Schiphol är åtminstone aningen roligare än Arlanda - tycker jag då. Men det kan bero på att jag fick vänta där ett bra tag på flyget till Stockholm när vi reste hem från EM i fotboll 2002. Passade på att "shoppa loss" EM souvenirer;-)
  Gregoriansk körsång - det måste jag dessvärre googla. Ingen aning hur den sången låter.
  Önskar dig en toppen helg med ditt barnbarn:-)

  SvaraRadera
 5. Vilken fräck vallmo! Hur är läget tror jag de allra flesta är artiga och undrar. Har märkt att de som är ännu äldre än jag föredrar: hur mår du? Ha nu en trevlig pingst med barnbarnsmys

  SvaraRadera
 6. Hej, hur är läget? Härligt att koppla av med lite körsång. Ja, väntetid på flygplatser är inte särskilt upplyftande. Själv väntade jag i 14 timmar på Singapors flygplats, efter att ha varit på resande fot i 24 timmar. Vi hade mellanlandningar i Köpenhamn och Singapor på vår resa till New Zealand. Till sist var vi så trötta, så vi kunde inte somna!
  Ha nu en riktigt trevlig helg med barn och barnbarn!

  SvaraRadera
 7. En underbar vallmo, Det är en blomma som jag numera är extremt förtjust i. Här på ön finns det ju hela fält i rött - och det måste man JU bara älska.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 8. Otroligt vackert foto! Jag älskar vallmo. Jag har nog berättat hundra gånger hur det är att leva i Nigeria och jag lyssnar alltid på en gitarrspelare. Är ett stort fan av Kfir Ochaion.
  Ha en trevlig Nationaldag, kram!

  SvaraRadera
 9. Gregoriansk körsång ... mmm ... den går in i hela kroppen, så vacker <3

  SvaraRadera