fredag 10 juni 2022

Fem en fredag BÄST


 Dagliljor, en av mina favoritblommor.

1. Vilken har varit din bästa semester? Safariresan i Tanzania med vår son som guide. Han är licensierad safariguide och såg till att vi fick en mängd fina upplevelser. Efter safarin hade vi en härlig vecka på ön Zanzibar.

2. Vilken tycker du är den bästa månaden? September när det fortfarande känns som sommar. Jag gifte mig i september, vår dotter är född i september och min man har också födelsedag då. Vi har alltså mycket att fira i denna sköna månad.

3. Vad är nummer ett i ditt liv? Svårt att säga vad det är utöver familjen.

4. När tävlade du senast och i vad? För några år sedan hade vi bouletävlingar i vår bostadsrättsförening. Det gick ganska bra men jag vann aldrig. Det är jättekul att spela boule men just nu ligger vår bana i träda och aktiviteten är låg..

5. Vad är det bästa med livet just nu? Att leva i fred och att kunna ta dagen som den kommer.

Veckans ord

12 kommentarer:

 1. Safari i Tanzania låter fantastiskt, men det är nog en resa jag skulle få göra utan sambo. Han är rent löjligt rädd för ormar och tror att de slingrar precis överallt i hela Afrika och Australien.

  SvaraRadera
 2. jag är också väldigt förtjust i september. Sonen har guidat oss i Åre och Blåhammarens fjällstation.

  SvaraRadera
 3. Det var en fantastisk resa det förstår jag och med personlig guidning!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt med sonen som guide. Förstår att det blev din bästa semester. Håller helt med dig om det bästa i livet just nu. Underbar bild på dagliljorna. De lyser som små solar. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. vilken härlig semester! familjen är verkligen nr 1. att leva i fred är värt hur mycket som helst

  SvaraRadera
 6. Alltså - vilken lycka/tur att du har en son som är safariguide. WOW! Vilken upplevelse! Zanzibar kallas ju för kryddornas ö, så jag gissar att du kom hem med massvis med exotiska kryddor. Du skulle nog stortrivas i vår brf. Här spelas det boule onsdagar och fredagar i minst två timmar oavsett väder. Under pandemin spelade "gänget" även under vintern. The hard core med andra ord;-)
  Att ta dagen som den kommer - visst är det underbart! Inga måsten, inga tidspassningar, inga kompromisser:-)

  SvaraRadera
 7. En safariresa har jag önskat mig i många herrans år! Men det lär nog förbli en dröm. Jobbar och bor din son i Afrika även nu? Väldigt långt borta, men så roligt att ni kunde göra safariresan! September är en favoritmånad, fast jag firar ingenting, men plockar bär och svamp.

  SvaraRadera
 8. Oj vilken resa, låter som en oförglömlig upplevelse med sonen som safariguide och det är det förstås! De som står en närmast är nummer ett och lite annat därtill som hälsan tycker jag är bland det viktigaste. Att leva i fred är också en viktig sak som en hoppas vi kommer kunna fortsätta göra. Ta dagen som den kommer är favorit när jag är ledig. Ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
 9. Safariresan vilken upplevelse, inte alla som har en son som guide.
  Dagliljor är jättefina.
  Jacob är ett Septemberbarn så här har också firats i denna månad.
  Synd att boulespelet tog slut, har spelat det en gång på en fest riktigt roligt.
  Sture och Svante tackar för hälsningen.
  Ha en bra vecka :-)

  SvaraRadera
 10. Namnet kom inte med nu igen :-)

  SvaraRadera
 11. Låter som en spännande resa! Inte dumt att ha sonen som guide också!
  September är speciell för mej också, äldsta sonen är född då, samma dag som jag för "hundra år sedan" flyttade till Stockholm!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 12. Safariguide! Vilket totalt annorlunda och oväntat yrke för en svensk!?
  Kikar på dina dagliljor och funderar, för jag har en stor planta av något gräsliknande från mitt föräldrahem och jag undrar så om det är dagliljor eller ogräs ... Inga knoppar som avslöjar.

  SvaraRadera