fredag 28 april 2023

Fem en fredag ORDSPRÅK

 


1. Anfall är bästa försvar - när deltog du i bollspel senast? Gillar att spela boule men det är drygt ett år sedan sist.

2. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge- vad väntar du på? Vill gärna ut på en lite längre resa, gärna till Japan, och väntar på att den resan kan bli av.

3.Bättre ensam än i dåligt sällskap - när ville du senast bara gå hem? Kan inte påminna mig om jag har varit i så dåligt sällskap.

4. Den som spar han har - vad sparar du till? Sparar inte till något särskilt. Har allt jag behöver och  köper det jag vill. 

5. En plats för var sak och var sak på sin plats - vad hos dig ligger aldrig på sin rätta plats? Mina läsglasögon! Tror att de går husesyn här hemma och lägger sig tillrätta lite här och var. Dessvärre har min mobil samma tendens, den ligger sällan där den ska.

Veckans ord

8 kommentarer:

 1. precis! har viss koll på läsglasögonen, men telefonen för ett eget liv. se till att åka till Japan! du kommer inte att ångra dig. hösten är så fin med trädens alla färgskiftningarna

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna att din resa till Japan blir verklighet. Nej, mobilen ligger alltid på samma ställe. Här går det bättre och bättre. När vädret tillåter kommer jag att testa kameran. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. jag har faktiskt någon gång fått kontakta dottern via datorn o be henne ringa mig då jag inte lyckats hitta mobilen,,,,pinsamt är bara förnamnet, menhon är luttrad. Japan verkar locka, det förstår jag, ett spännande land, har du varit där tidigare? Minns när jag slukade Shogun-böckerna för många år sedan. De var verkliga läsupplevelser. Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig vad gäller fyran och femman. Japan har länge stått på min önskelista. Hoppas resan blir av någon gång. Mrs. Calloway är ju också ett stort Japan-fan. Ni kanske kan resa tillsammans;-)
  Vi har ju ett "boulegäng" i föreningen. De spelar året om faktiskt. Men det är bara pensionärer. Det hade varit roligare om det fanns några yngre förmågor med också...

  SvaraRadera
 5. Kul med dessa frågor.
  Jag har något roligt att göra varje dag, smått som stort, så ser fram emot varje dag jag är frisk och kan göra alla roliga saker.
  Glasögon och mobil sticker ofta från mig här hemma och lägger sig på alla möjlga roliga ställen, konstigt😉.
  trevlig helg

  SvaraRadera
 6. Jag skrev en kommentar här tidigare, men den tycks inte ha kommit in. Datorer är märkliga. En Japanresa tycker jag verkar väldigt spännande. Kram

  SvaraRadera
 7. Mobilen kan man i alla fall ringa efter, det är mycket svårare med läsglasögonen. Gissa varför jag har många par som ligger spridda överallt?

  SvaraRadera