fredag 7 april 2023

Fem en fredag OM PÅSK

 


1. I din barndom brukade barnen, vadå? Långfredagen var en oändligt lång och tråkig dag då vi barn skulle vara tysta och stilla. Påskafton var en bra dag, då fick man klä ut sig till påskkäring och gå runt till grannarna och kanske få lite godis.

2. Ett fint påskpynt är? Tuppar, helst i glas och keramik.

3. Kommer grannbarnen förbi med godis? Nej, numera finns det nästan inga barn här i grannskapet.

4. Vad är något du tänker göra i påsk? Ligga på divanen, äta praliner och läsa bra böcker.

5. Vad betyder påsken för dig? Att jag tänker på när vår son döptes i Svenska kyrkan i Oslo  Det var riktigt busväder och vi hade hade några mil att köra men allt gick bra. Sonen blev döpt och vi  kom hem helskinnade.

Veckans ord

14 kommentarer:

 1. Glad Påsk på dig! Det låter väldigt skönt på din divan, njut! ☺️

  SvaraRadera
 2. jag saknar teaterkonfekten i marsipan som fanns för många år sedan och som jag nu inte hittar någonstans. annars hade jag också kunnat tänka mig divanhäng.

  SvaraRadera
 3. Nu påminde du mig om påsktuppar - jag har ju några fina, var i alla dagar håller de hus??? Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. vi klädde inte ut oss vad jag minns. åt chokladpåskägg, i år fyller jag år lite senare.

  SvaraRadera
 5. Det där med divanen och praliner låter väl inte helt fel! Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Hm, vi har en färgglad tupp i trä som finns nere i källaren, men han får vara kvar där i år! Låter perfekt att ligga på divanen och njuta i påsk! Tänker försöka göra detsamma!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 7. Precis som du minns jag dessa supertråkiga långfredagar. Men "det lättade" till påskdagen med äggjakt i trädgården.
  Svarade som du på fråga 3. Är det vi som blivit gamla eller...;-)
  Vilket minne med sonens dop. Så vädret har inte blivit "sämre" över åren. Det kunde vara busväder även för 20-30 år sedan. Typ som idag;-)

  SvaraRadera
 8. Jag tänker göra detsamma i påsk. Glad Påsk och tack för dina fina kommentarer hos mig. Hoppas kunna skriva mera snart. Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
 9. Det där med att ligga på divanen och äta praliner är nåt jag nu gjort i månader - och det är inte kul. Kanske för att jag inte ätit några praliner...!?
  GLAD PÅSK-Susie

  SvaraRadera
 10. Ja, tuppar är fina, har inte sett många påsktuppar i år. De flesta som levt lite längre verkar minnas plågodagen långfredagen! Tur saker har förändrats, inte blev vi mer religiösa eller troende för att vi fick tiga still....God fortsättning

  SvaraRadera
 11. Lugn påsk kl och för att barnen är i Paris över påsk - strålande solsken där - skönt att det blir mycket foton via mobilen nu för tiden. Vi bosätter oss, jag lagar mat och bakar, läser, tittar på film, går promenader - kallt och regnar - så mycket hemma... Släktträff senare i månaden.
  Glad påsk önskar jag dig.
  Hug

  SvaraRadera
 12. Hos mig är inte påsken någon större firarhögtid. Det är mest julen som gäller här, men lite påskpynt kommer det fram ändå. Kram

  SvaraRadera
 13. Aha, här kommer häxorna på skärtorsdagen när de är på väg till Blåkulla. Man har nog spritt dagarna lite över landet så att det inte blir trafikstockning ;-) Vi fick inte besök förrän efter nio på kvällen! Då var hockey i full gång, så jag skickade maken att öppna.

  SvaraRadera
 14. Har samma erfarenheter som dig ang långfredagen. Tur det har ändrats. Även samma erfarenhet av att vara påskkärring. Det var roligt.
  Jag tycker att påskkärringarna bara blir färre och färre, lite tråkigt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera