fredag 15 juli 2022

Fem en fredag HEMMASTADD

 

Vit näckros, Sörmlands landskapsblomma.


1. Vad är hemma för dig, förutom där du bor? Varberg på västkusten. Där tillbringade jag min barndoms somrar men det är inte så ofta jag kommer dit numera.

2. Vad kan en gäst alltid lita på att du har hemma? Kaffe och bullar.

3. Vad kännetecknar ditt hem? En salig blandning av gammalt och nytt. Det finns också många  orkidéer.

4. Vad är något som har fått följa med från tidigare boende? Det mesta. Rensade ut när vi flyttade så nu har vi inte så många onödiga saker.

5. Hur hamnade du där du bor? Det sa klick när jag såg en annons på Hemnet. Tittade på lägenheten en fredag och på måndagen slog vi till och skrev kontrakt. Vi bor numera1 kilometer från vårt förra boende och har aldrig ångrat  att vi sålde villan och flyttade till en bostadsrätt.

Veckans ord

16 kommentarer:

 1. Jag gruvar mig lite av att måste lämna mitt livsverk... kan inte tänka mig någon annan plats på jorden...

  SvaraRadera
 2. Vi ångrar inte heller flytten från hus till lägenhet! Orkidéer är så fina, men svåra tycker jag. Just nu har jag bara en som jag fick av jobbet för fem år sedan.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig om att det är skönt med bostadsrätt och det är skönt att få rensa ut när man flyttar.

  SvaraRadera
 4. bullar äter inte "ungdomarna", dricker inte kaffe heller... vi är också duktiga på snabba beslut, men nu har vi bott kvar några decennier.

  SvaraRadera
 5. Här finns också många orkidéer och en blommar just nu. Jättefin näckros. Det gillar jag lite extra mycket. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Men så bra att ni blev nöjda! Jag tycker gott man kan flytta på sig när det känns rätt, om familjen blir mindre eller större eller om man vill ha omväxling helt enkelt. Hittills har väl alla som deltar i temat skrivit att de är nöjda med sitt boende, toppen! Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Kaffe och bullar är trevligt.

  SvaraRadera
 8. kaffe har jag alltid, men bullar saknas ofta. gammalt och nytt låter trevligt. orkidéer hör till de många blommor som dör under min omvårdnad

  SvaraRadera
 9. Mysigt att ha bullar hemma, bakar oftast mjuka kakor. Orkidéer är fina, har några, lätta att sköta. Ha en skön helg.
  Bokdamen
  https://bokdamenblog.wordpress.com

  SvaraRadera
 10. Idag har vi inte så mycket gemensamt faktiskt. Okej, kaffe har ju alla hemma, men bullar och kaffebröd finns inte här. Å orkidéer som är världens vackraste blommor har haft en maximum livslängd av fem dagar här oss oss. Fick dom ofta i present, men tyckte så synd om blommorna som bara dog. Har en granne som "samlar på" orkidéer och hennes orkidéer vittnar verkligen av gröna fingrar.
  Är uppvuxen i hus, så för mig var det helt klart att jag aldrig skulle vilja bo i hus med trädgård. Alltför mycket jobb. Detsamma gällde min man. Så för oss var det självklart att bosätta oss i en bostadsrätt från början.

  SvaraRadera
 11. Varberg, har aldrig varit där, men någon gång kanske! orkideér finns här hemma också, nästan de enda blommor vi har, jag har inte gröna fingrar, men saknar ibland ändå den lilla uteplatsen vid vårt radhus, men nej, trivs bäst i vår bostadsrätt numera!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 12. Alltid kul att läsa dessa frågor och svar.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 13. Imponerad av hur snabbt ni bytte bostad - men ibland känns det rätt direkt och då är det ju bara att slå till! Också imponerad av att du alltid har bullar hemma, men jag hoppas att du har lite te till mig?

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 15. Vita näckrosor är helt underbara.
  Vi har aldrig ångrat att vi flyttade från BR till villa för 25 år
  sedan, bra grannar och tyst och skönt.
  Ha det bra :-)

  SvaraRadera