fredag 4 mars 2022

Fem en fredag ORDSPRÅK

 


!  När sa du senast "borta bra, men hemma bäst"? Det har jag nog inte sagt de senaste 2 åren.  Pandemin och alla restriktioner har gjort att jag har hållit mig hemmavid, men det har ju varit bra det också.

2  När senast upplevde du "delad glädje är dubbel glädje"? Helt krasst i morse när min man och jag stod längst fram i bankomatkön och fick ut pengar, Vi blev båda glada och smått överraskade för igår fungerade det inte.

3  Vad har "gömts i snö och kommit upp i tö"? Det mest udda jag har sett är en flyttkartong märkt "bordsdukar". Förmodligen var den tom.

4  När talade du senast om trollen?  När jag letade i mina gömmor efter en "trolltavla" som jag hade när jag var liten.

5  Ingen kan allt, men alla kan något.- vad kan du?  Jag är bra på att organisera och planera. Dessutom kan jag en hel del om hygien och det har varit till stor nytt under pandemin.

Veckans ord11 kommentarer:

 1. finns det några som tar ut pengar ur bankomat...? Jag betalar direkt med kort :)

  SvaraRadera
 2. min syster gjorde en trolltavla som jag just i skrivande stund kommer på nog av någon outgrundlig anledning har i min källare! planera är roligt. planera resor särskilt roligt. allt från själva resandet till boendet

  SvaraRadera
 3. Väldigt snyggt foto! Hoppas det går att få ut pengar på måndag också. Folk har tagit ut väldigt mycket mera pengar än vanligt. Det är nog många som har insett hur viktigt det är att ha kontanter kvar.
  Ha en trevlig helg, trots allt elände.

  SvaraRadera
 4. Ahaa du tillhör dem som rånat bankomaterna nyligen, "ler" Hörde på nyheterna att det är stor åtgång på kontanterna. Och det är klart, om något händer med elförsörjningen t.ex så har vi problem. Låt oss hoppas att det inte blir så illa , men man kan aldrig veta. Hade planer på att köpa en solcellsladdare, kanske ska jag leta på nätet i helgen. Trevlig helg

  SvaraRadera
 5. Hahaha! Vilka härliga svar! Tack för det goda skrattet:-) Å rubrikbilden var en höjdare den också - i dubbel bemärkelse alltså:-)
  "Borta bra, men hemma bäst", visst är det aningen överreklamerat. Tycker jag i alla fall. Så jag skrattade åt ditt fynd i snöhögen - hahaha!
  Har läst att folk börjar hamstra kontanter just i fall att... Det verkar ha varit många bankomater som antingen varit tomma eller "överbelastade". Har inte kollat i mitt centrum hur läget är där, men för två dagar sedan var det ingen kö framför bankomaterna. Jag tillhör dom som alltid har kontanter på mig. Häromdagen var det ett elavbrott i Täby och då gick det liksom inte så bra att betala med kort. Det var innan kriget i öst alltså. För några år sedan hände samma sak - elavbrott. Så, kontanter är "underreklamerade"...

  SvaraRadera
 6. Nej de senaste åren har man inte varit så långt hemifrån.
  Det var en fin dubbel glädje, där ser man vad lite det behövs för vi
  ska bli tillfredsställda. Gott det. Oj någon har inte fått med sig dukarna vid flytt, de var verkligen en kul och annorlunda ”göms i snö”
  Att kunna organisera och ha koll på hygien de är bra.
  Ha en fin lördag.
  Kramiz

  SvaraRadera
 7. Trots pandemin och trots att vi faktiskt bor mitt ute i naturen nästan utan grannar och ingen har vågat umgås, så älskar vi att vara hemma. Vi trivs så vansinnigt bra här på Gotland och är så lyckliga att vi verkligen flyttade hit för snart 20 år sen! Så vi har nog sagt borta bra, men hemma bäst ett antal gånger varje vecka. Fast oftast är det nog så att när vi sett TV-bilder från Stockholm så tittar vi bara på varandra och nickar - och då var vi ändå infödda Stockholmare.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 8. Hejsan! Alltid kul att läsa andras svar i "fem en fredag". Önskar jag var lite bättre på att organisera och planera, låter gärna andra göra det! Fast jag är den som bokar stuga när tjejgänget ska upp och åka skidor i Järvsö, hihi!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Det är uttryck som jag använder lite då och då, men har nog aldrig funderat på hur ofta egentligen.

  SvaraRadera
 10. Inte dumt att vara bra på att organisera och planera. Liksom hygien. Förstått att tar fler och fler ut kontanter nu, får kanske ta och se till att en har det hemma, tillhör dem som knappt har det. Men vem vet vad som händer med elförsörjningen etcetera…

  SvaraRadera
 11. Bankomaten har jag inte använt sedan jag började på Castor - där måste vi ta hem de kontanter vi får. Men nu gapar det tomt i plånboken, för få turister har kommit under pandemin (de har alltid svårt att bli av med kontanterna nu när så många butiker är kontantfria).

  Kul tema med ordspråken, en del av dem använder man faktiskt. Härlig bild också :-)

  SvaraRadera