måndag 13 april 2020

Veckans Ord MUNK

Jag har upptäckt att jag gärna fotograferar munkar när jag är ute och reser, Här har jag stött på en grupp munkar som betraktar ett av världens vackraste byggnadsverk

mausoleet Taj Mahal i Agra, Indien.

Jag gillar munkarna som står där i sina olikfärgade kläder, en del av dem har kameran redo för att fotografera. En kul detalj är att alla har på sig skoskydd för att skydda marmorgolvet.

Veckans ord

12 kommentarer:

 1. Så vackert lysande kläder munkarna har...en del av dem i varje fall. Taj Mahal är ett riktigt ståtligt byggnadsverk. Det måste vara fantastiskt att få se det i verkligheten.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår dig. De drar blicken åt sig i dessa färgglada kläder. Det blir dessutom en fin kontrast till byggnadens färg. En väldigt imponerande byggnad.
  Ha en trevlig vecka och låt oss hoppas på lite vårvärme!

  SvaraRadera
 3. Fantastisk bild! Och så fint du fick med alla detaljerna här. En jättefin tolkning! Taj Mahal har jag ännu inte sett men kanske blir det av vid tillfälle. Har bara varit i Indien ett par dagar på genomresa. Men kanske kan det bli av med en resa hit.

  SvaraRadera
 4. Heisann, munkenes kjortler har så nydelige farver, både de gule . oransje og de røde... de oser av energi! Flott bilde ;:OD)

  SvaraRadera
 5. Så flott bidrag. Jeg trodde også jeg hadde fotografert noen munker enten i Thailand eller på vår rundreise i Vietnam. Men det hadde jeg visst ikke!

  SvaraRadera
 6. Tänk vilken kontrast det är: munkar med kamera och skoskydd! Men de vill så klart se världen och ha minnesbilder från upplevelsen de med.

  SvaraRadera
 7. Undrade över skoskydden skönt att jag
  fick en förklaring.
  Ja nog är det vackert alltid Taj Mahal.
  Ja det kan bli lite ensamt livet i Coronatider
  telefon och dator kan ju aldrig ersätta irl.
  Tur man har sina djur och kan ta sej ner till
  vattnet synd bara att det blåser så kallt på
  dagarna.
  Har ju även grannarna att prata med på behörigt
  avstånd fikat får man avstå från.
  Ha en bra vecka :-)


  SvaraRadera
 8. Trodde ett tag att Ditte skulle bli ensam om att visa munkar, men där hade jag uppenbarligen fel. Å det första ja lade märke till var så klart "kondomerna", skoskydden alltså. Älskar bilden och gillar munkarna i de härliga orangea kläderna bäst.

  SvaraRadera
 9. Fantastisk bild om munkarna!
  I Göteborgstrakten säjer vi munkar om det i övriga landet heter chokladbollar (skum med choklad runt).
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Så fina bilder! Både på munkarna i sina färgglada kläder och på byggnaden som verkligen är speciell. Jag har nog aldrig i hela mitt liv fotat en mänsklig munk, jag har nog sett någon enstaka nån gång. Snygg tolkning av temat!

  SvaraRadera
 11. Jag har också noterat att du ofta visar munkar! Vilket fint ljus det är i bilden, deras dräkter riktigt lyser av kvällssolen. Så charmigt med skoskydden, de tar liksom udden av den religiösa ;-)

  SvaraRadera
 12. Jättefina bilder! Oj vad jag letade i arkivet efter en munk. Det närmaste jag kom var ett kloster i Prag. Så jag löste det på helt annat sätt. Men nu slår det mig att kanske jag hade någon munk på bild från Dubai-resan? Måste nog kolla det.

  SvaraRadera