söndag 19 februari 2017

Helgbilden

Idag har det varit gråmulet väder med flera plusgrader. Igår och i fredags var det soliga vårvinterdagar och då passade jag på att gå ut med kameran. Det blev som vanligt en blandad kompott.

Konstutställning på Galleri Westerlind. Rosa "Mammarosa" Karlssons konst är färgglad och tar för sig. Jag gillar speciellt 4 verk men de är redan sålda. Bra för konstnären men tråkigt för mig.

En isskulptur är kvar sedan vi hade midvinterfest 1 februari. Kul att den fortfarande är intakt och nu ligger den som ett litet konstverk utanför Rådhuset.

Ett konstverk som naturen har skapat på egen hand. I fredags var det dagsmeja här, kletigt och blött. I går morse hade det frusit till och då kunde jag se spännande mönster i isen.

Annars såg det ut så här vid Stadsfjärden. Vi har ingen snö men det är fin skridskois.

Marits helgbild
9 kommentarer:

 1. Härligt färgspel i den översta bilden!
  Längtar efter sådant nu som livar upp det grå.

  SvaraRadera
 2. Vilka kontraster det är med synlig smågatsten på ena bilden och is + snö på andra! Ungefär som att det är vår eller vinter beroende på åt vilket håll man vänder sig.
  Tavlan med kallorna är ganska ekivok, tycker jag ;-)

  SvaraRadera
 3. Så fina konstverk, den färgglada fastnade jag för. Den bör nog hänga på en ganska stor vägg för att göra sig rättvisa.
  Härligt med kontraster, de gråa isbilderna. Är ju konstverk de oskcå.

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder på den kalla tiden! Den första bilden på den färgstarka tavlan! VIlken tavla! Den gillade jag! :)

  SvaraRadera
 5. Väldigt häftiga färger i konstverket på första bilden. Det lyfter en måndagmorgon att se den. Sen är det mer nedtonade färger i de nedre bilderna men det är också vackert. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 6. Trevligt med konst och så fina färger var det här. Lyllos som har skridskois att åka på. Längtar att få åka faktiskt fast jag är ålderstigen. Jättefin isskulptur och kul att den står sig.

  SvaraRadera
 7. All slags fin konst här, såväl färgglad tavelkonst som iskonst!

  SvaraRadera
 8. Jättefina tavlor och jag hoppas isskulpturen håller ett tag till.

  SvaraRadera
 9. Is är himla läcker.
  Läckert är också att konstnären fått sina tavlor sålda. Lite print feeling över bilderna tycker jag.
  /Kiki

  SvaraRadera