söndag 15 maj 2016

Helgbilden

Lagom till Pingsthelgen försvann det sköna försommarvädret med sol och värme. Det var lite kulet att gå ut på fotorundan i går men det är ju fortfarande mycket vacker ute.

Häggen blommar rikligt och sprider sin doft, Det är nästan så att det blir för mycket av det goda ibland.

Vårt svanpar har byggt bo i vassen och ligger på ägg. Vi hoppas naturligtvis att det blir många ungar och att några kommer att överleva. Det har inte gått så bra de senaste åren.

Första omgången tulpaner blommade över väldigt snabbt i värmen och nu är det dags för en senare sort.

Som grädde på moset denna pingsthelg har näktergalen kommit och sitter i busksnåren och kvittrar för fullt!

Marits helgbild

19 kommentarer:

 1. Oh så mycket vackert det var här. Det är nog bra att det blir lite kallare så blomningen blir lite längre. Jag tror att det stannar upp lite och då kan vi njuta desto längre av blomningen. Trevlig afton

  SvaraRadera
 2. Så mycket vackert ni har! Jag älskar häggens blomning men den är inte igång här än men härligt att få njuta av den i din bild så länge.

  SvaraRadera
 3. Godkväll jag håller med det är riktigt ruskväder som har kommit in i landet precis lagom till pingsten .Oj oj så härliga foton du har lyckats ta i detta väder strongt att gå ut i det :) Önskar en fortsatt trevlig söndags kväll

  SvaraRadera
 4. Samma väder och kyla här! Underbart vackra tulpaner!

  SvaraRadera
 5. Häggen har precis börjat blomma här också men det regnar hela tiden. Det blev inga bilder än.
  Himla fina helgbilder. Vilka fantastiskt vackra tulpaner! Ha en bra ny vecka!

  SvaraRadera
 6. Om man vågar sej ut i kylan är det nästan så att färgerna förstärks när vädret är mulet och himlen mörk.
  Och inte vore det så dumt om allt det goda kunde sprida ut sej lite.....det är svårt att hinna med! :)

  SvaraRadera
 7. Så vackert med det gröna och vita i de två första bilderna, de passade så fint ihop och sen lite rött också i sista. Tänk jag har inte ens tänkt på att det har varit pingst!
  Önskar dig en fin kommande vecka och det blir nog fler tillfällen till att träffas :)

  SvaraRadera
 8. Flotte fargar på tulipanane.
  Slike har eg ikkje sett før.
  Kjenner lukta av hegg heilt hit :)
  Majestetisk svane mellom sivet....

  Fin ny veke til deg.

  SvaraRadera
 9. Vilka vackra tulpaner! Hägg är så vackert, hade en stor i trädgården som vi högg ner för den hade alltid otroliga mängder skalbaggar som man fick på sig bara man gick ut

  SvaraRadera
 10. Fina bilder, häggen doftar så underbart
  på kvällen och svanar är ju alltid fina:-)
  Ha en skön måndag här är det fortfarande
  grått och kallt

  SvaraRadera
 11. Väldigt vackra bilder och vilka fantastiska tulpaner. Har aldrig sett några så fint mönstrade.Vi får hoppas att värmen kommer tillbaka, sommaren är ju som tur väl är ganska lång.
  Ha en fin fortsatt måndag !! Själv håller jag på att packa och planera då vi reser tillbaka till Malaysia på onsdag, blir borta fem veckor :-)

  SvaraRadera
 12. Våren ser ut att ha kommit lite längre där du promenerade runt och tog foton.
  Vilka vackra tulpaner! Svanen i vassen ser ståtlig ut som svanar gärna gör.

  SvaraRadera
 13. Vackra bilder! Här får skomakaren några få dagar semester om hen har tur - häggen blommar än, men syrenerna är fortfarande i hård knopp!

  SvaraRadera
 14. Det ser ju helt underbart ut! Det blev så blåsigt, nästan storm tror jag, här i helgen, så jag fotade inte några naturbilder. Men jag har sett ut hägg och äppelträd som jag skall söka upp för litet fotografering den här veckan. Äppelblommorna är bara knoppar än, men när de väl börjar blomma kan det gå snabbt innan det är över. Spännande med svanparet! Jag hoppas att det blir ungar i år. Här hos oss verkar det som det också är fågelungar på gång, men kycklingar. En av våra hönor vägrar lämna sin plats och några ägg får vi inte heller, om det blir kycklingar gissar jag att det blir om någon vecka. Vad härligt det låter med Näktergalen! Jag var inte säker på hur den låter, men hittade den här sidan med fågelläten: http://www.fågelsång.se/naktergal/ Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 15. Vilka fina bilder! Ingen hägg här än, men krokusarna blommade och försvann så snabbt att jag knappt hann med...

  SvaraRadera
 16. Mycket vackert en annars grå helg��

  SvaraRadera
 17. Fina bilder! Häggens blommor doftar gott och vårlikt tycker jag men min mor tycker den luktar kattpiss. Så olika det kan vara. Här syns bara lite grönt sticka ut där bladen ska komma. Det är en aning senare än hos dig.

  SvaraRadera
 18. Fina bilder! Häggens blommor doftar gott och vårlikt tycker jag men min mor tycker den luktar kattpiss. Så olika det kan vara. Här syns bara lite grönt sticka ut där bladen ska komma. Det är en aning senare än hos dig.

  SvaraRadera
 19. Mycket vårkänsla i dina fina foton! Visst är häggen fantastisk!? Jag har plockat blommor och gjort häggblomsaft i år, ska bli spännande att prova när den är klar!

  SvaraRadera