söndag 15 november 2015

Helgbilden

Helgvädret har varit grått och trist och när jag promenerar utefter Stadsfjärden är jag tacksam för att snöpinnarna inte har börjat på sitt vinterjobb ännu. Vår kommun väntar visst en riktigt snörik vinter för i år är det premiär med sådana pinnar hos oss. Så länge temperaturen håller sig på plussidan kan vi vara ute och spela boule och det var vi också idag på eftermiddagen.

Marits helgbild

13 kommentarer:

 1. Hu, det är som med maginfluensa - man vet att den kommer men inte när. Snön alltså.

  SvaraRadera
 2. Här har också varit grått helg väder och idag har mannen satt upp våra snöpinnar! ha en fin söndagskväll! /Lotta

  SvaraRadera
 3. Bildet ditt med dei nakne greinene som har mista blada, er likt som her no
  etter den stormfulle veka me har bak oss.
  Ingen snø enno, men det nærmar seg nok, iallfall der me har hytte.
  God ny novemberveke.

  SvaraRadera
 4. Här har snön kommit och det blev mycket ljusare om kvällarna. Det gäller att se det positiva....
  Såna snöpinnar finns det runt om på vägarna, men på de mindre vägarna är de mest pilpinnar med reflexer målade på. Men lika långa.

  SvaraRadera
 5. Väldigt fint ändå, med det nästan avlövade trädet mot en grådisig bakgrund. Här satte vi upp snöpinnarna för någon vecka sedan, innan det blir tjäle i marken. Jag vet inte riktigt om jag vill ha snö och kyla än, det är så bekvämt med barmark och isfria vägar (och isfria bilrutor på morgnarna). Att november verkligen är en grå månad vädermässigt insåg jag häromdagen. Jag har satt ihop ett collage av bilder för september respektive oktober, och båda collagen går i rödgula, soliga toner. När jag ser på bilderna jag hittills fotat i november kommer det här månadscollaget att bli helt annorlunda.

  SvaraRadera
 6. Härligt att kunna spela boule i november, vill inte ha någon
  snö i vinter inte roligt att skotta.
  Fin soluppgång här i lördags men sedan försvann solen.
  fick börja äta i går mums;-)
  Ha en skön måndag;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det var gott med lite mat efter så många dagars uppehåll! Hoppas det går framåt för dig i rask takt så att du blir ditt vanliga jag igen! Saknar dina bilder på bloggen!
   Svinkallt att spela boule idag så nu får vi snart ge oss för säsongen. Har knappt tinat upp ännu trots att det snart är två timmar sedan jag kom in i värmen.
   Ha det så bra du kan och var rädd om dig!

   Radera
 7. Ja visst är det skönt med denna milda höst. Ska vara milt hela veckan hörde jag så det är bara att fortsätta spela! Vacker bild på trädet med bara ett par löv kvar.
  Läste också om ridolyckan. otäckt. De tror att det var vargen och det är nog väldigt möjligt. Min häst är i stort sett inte rädd för något, men en dag bara for hon iväg i skogen och kollade bakåt, helt vettskrämd. Jag ser något, som en skugga, vika in bakom buskarna, men det hörs inte ett ljud. Om det är älgar och rådjur så hörs ju hur grenar knakar och så. Är helt säker på att det var vargen. Dagarna innan hade den varit vid grannstallet.
  Önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 8. Oj, det var inte många löv som hängde kvar där, misstänker att platsen kan vara rätt blåsig. Fin höstbild.

  SvaraRadera
 9. Några eftersläntare hänger ståndaktigt kvar i trädet, och är det inte lite blå himmel jag ser också där bakom. Ja jag kan undra om det blir någon snö i december. Jag har trivts förträffligt i höst. Gillar din bild skarpt.

  SvaraRadera
 10. Här kom det ett tunt lager snö idag, precis så mycket som behövs för att kvällarna ska kännas mycket ljusare! Jag hoppas på en snörik vinter i år, vi har haft lite torftiga vintrar de senaste åren...

  SvaraRadera
 11. Ja, nu är hösten verkligen här, knappt ett löv sitter kvar på träden! Skönt i varje fall om vi slipper snön ett litet tag till.

  SvaraRadera
 12. Har bott längs en landsväg och känner igen, de röda pinnarna, otroligt effektiva en snöig vinterdag.
  /Kiki

  SvaraRadera