söndag 16 augusti 2015

Helgbilden

Fåfängan

Här var jag i helgen och såg Nyköpings Stads Teaters sprillans nya uppsättning "På spaning i Satirien", en cabarevy med 13 nummer. Hejdlös roligt där en del lokala händelser fick en ordentlig släng av satirsleven.

Det såg riktigt inbjudande ut vid entrén. Det var en strålande kväll, som gjord för utomhusteater.

Fåfängan har anor från 1700-talet och här finns två torp från den tiden. Det är två bröder, Love och Isak Blomster, som fick upp ögonen för området 2110. Då var det förfallet och igenvuxet men de har arbetat hårt och målmedvetet och nu är det en skön oas, ett kultur och trädgårdscafé, här i Nyköping.

Så var det ju revy på utomhusscenen. I det här numret "Baktankar" fick vi en oändlig rad exempel på ord som innehåller något med bak. Kvinnan har "en bulle i ugnen" där den naturligtvis bakas, ha, ha!

Ett smakprov på sjukvård i gamla dar. Den kloka gumman kör med örter och magi medan läkaren bara kan tänka sig åderlåtning. Han har en kniv i högerhanden men den syns inte så bra. Som väl var lyckades han aldrig åderlåta någon i publiken.


Marits helgbild

15 kommentarer:

 1. Åh vad roligt! Kul när det finns lokala teatrar och revyer. Fina bilder :)

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag är att det finns eldsjälar som orkar ta tag i saker och genom föra dem! Hoppas att det kommer många och uppskattar det de gör också. Kul ser det ut att vara!

  SvaraRadera
 3. Utomhustearter det har även jag varit på och det är jättetrevligt tycker jag. Är vädret så fint som det varit i helgen är det än bättre. Lokala förmågor finns det lite här och var. FInt att de får chansen att visa upp sig.

  SvaraRadera
 4. Underbart med eldsjälar som räddar gamla miljöer!

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att den finns eldsjälar!
  Och så revy på det - bara att njuta....

  SvaraRadera
 6. Härligt svenskt.
  Underbart dessutom att sommar äntligen kom och räddade augusti, så man kan få såna här härliga sommarminnen.
  /Kiki

  SvaraRadera
 7. Extra roligt när det är lokalt och entusiasmen finns med :) Det ser ut som om de har minst lika roligt på scenen som ni hade i publiken!

  SvaraRadera
 8. Så härligt väder och så fint med traditionen.

  SvaraRadera
 9. Det låter verkligen som en riktigt rolig föreställning och vad härligt att vädret var härligt, det gör upplevelsen extra trevlig!

  SvaraRadera
 10. Kan bara hålla med om det som redan sagts - så roligt att det finns människor som är så engagerade! Väldigt vacker entré och extra roligt förstås när det är lokala händelser som det skämtas om :)

  SvaraRadera
 11. Vad roligt och spännande med teater/revy som lockar till skratt, ett perfekt sätt att njuta av sensommarkvällarna utomhus. Ha det bra!

  SvaraRadera
 12. Roliga tillställningar som dessa är verkligen värdefulla och minnesrika. Härliga bilder och en underbar miljö. Önskar att jag också fått vara där och titta på skådespelet men glad över att få ta del av iallafall en del :-)
  Ha en skön vecka !!

  SvaraRadera
 13. Fint å vere med på slike tilstellingar.
  Mange flinke amatørar rundt om.

  SvaraRadera
 14. Utomhusteater är sommar, oavsett väder. Men det får ju gärna vara blå himmel som du verkar haft.

  SvaraRadera
 15. Härligt ställe, utomhusteater brukar vara så speciella. Du ser ut att ha haft vädret på din bästa sida :)

  SvaraRadera