fredag 19 juli 2013

Veckans fönster Tatuerat

Den här burmesiska flickan har inte prytt sin kropp med någon tatuering. I stället har hon dekorerat sitt ansikte med tanaka, ett kombinerat solskydds- och skönhetsmedel som har lång tradition i Burma/Myanmar. Tanaka är en slags gulaktig pasta som tillverkas av tanakaträdets bark och appliceras i olika mönster i ansiktet men också på andra kroppsdelar. Bra mycket snyggare än tatueringar tycker jag.
Fönstret kom visst i skymundan men det finns där i bakgrunden.

Susannes foton9 kommentarer:

 1. Bra att de skyddar sig mot den starka solen, som säkerligen kan värma på ganska bra i Burma. Tycker hon ser riktigt söt ut med sina ljusbruna kinder :0) Mitt fönster hamnade också i skymundan ;0)

  SvaraRadera
 2. Betydligt snyggare än vanliga tatueringar vi har hemma. Härligt färgstark bild på glada barn ! ..och ett fönster tycker jag syns väldigt tydligt därbakom ;-)

  SvaraRadera
 3. Inte bara snyggare utan även hälsosammare, låter så iaf när det samtidigt är solskydd. Mycket fin bild!

  SvaraRadera
 4. Kroppssmyckning som kroppssmyckning :) Jättesöta barn i din fina bild :)

  http://streetphotographybywomen.wordpress.com/2013/07/19/tattoo/

  SvaraRadera
 5. Förmodligen både hälsosammare och snyggare. Jag kommer och tänka på hennamålningar i marocko som kanske är något motsvarande.

  SvaraRadera
 6. Intressant, och håller med dig om att det är snyggare än tatueringar i allmänhet. Fast visst finns det snygga tatueringar också. Gäller bara att hålla det på rätt nivå, och med rätt känsla.

  SvaraRadera
 7. Och går väl dessutom att tvätta bort? Mer tanaka till mänskligheten!

  SvaraRadera
 8. Lite som ”godistatueringar” som man kan få med tuggummi då. Man kan tvätta bort det och är inte märkt för evigt. Men äkta tatueringar är väl som graffiti, det finns faktiskt snygga varianter också.

  SvaraRadera
 9. Spännande o annorlunda som vanligt när det gäller dig. Fint! Kommer ihåg en sjukhusvistelse, på salen låg en mycket vacker äldre kvinna med tatueringar eller målningar i ansiktet. Så vackert, så vackert.

  Jag r sent ute men!

  SvaraRadera