fredag 3 maj 2013

Veckans fönster Rättvist


Burma/Myanmar är pagodernas land och buddhismen är ett viktigt inslag i de flesta burmesers liv. Under en rundresa i landet hinner man besöka många pagoder. Här befinner vi oss i en på Mandalay Hill. Inne i pagoden är det lugnt och stilla. Ljuset flödar in genom det stora fönstret i bakgrunden. Jag ser en kvinna som har sökt sig till Buddha och jag tror att hon är förvissad om att bli rättvist behandlad när det är dags för nästa steg inkarnationskedjan.

Susannes fotoblogg

14 kommentarer:

 1. Vilken vacker bild och självklart vill kvinnan bli rättvist behandlad.

  SvaraRadera
 2. Pampigt och vackert, gillar Buddha, han ser så sympatisk ut. Får hoppas kvinnan blir rättvist behandlad redan i detta liv.

  SvaraRadera
 3. Ja, det får vi hoppas hon blir. Stiligt altare, eller vad kallar man det? Jag har själv blivit lite skum på buddhismen, just genom det som händer i Burma nu där somliga buddhister startat rena hetsjakten på muslimer. Det visar i alla fall mig att man ska ha en skeptisk inställning till allt vad religion heter.

  SvaraRadera
 4. Bilden är vacker och tron och hoppet om rättvisa är det sista som försvinner.

  SvaraRadera
 5. Fin bild. Jag har lite svårt med vad som är rättvist. Kanske enklare för buddister?

  SvaraRadera
 6. Vilken prakt! Fast jag tänker nog som Jah Hollis här.

  SvaraRadera
 7. Det vill jag också tro - fin bild på temat!

  http://blogfia.wordpress.com/2013/05/03/rattvist/

  SvaraRadera
 8. Det finns många olika slags tro och alla tror att just dom har rätt. Men det är en mycket vacker bild och visst känner man vördnad när man kommer in i ett trons hus, vare sig det är en kyrka eller ett tempel.

  SvaraRadera
 9. Religion.. ett lite marigt tema att få grepp om. Fin och väldigt praktfull bild. Tro och religion gör och ger mycket till oss människor både på gott och ont. Men nu var det ju Rättvisa det skulle handla om och det tycker jag du förmedlar perfekt både i ord och bild.

  SvaraRadera
 10. Vacker bild...och visst kan det vara svårt ibland med vad som är rättvist.

  SvaraRadera
 11. Vacker bild på temat och vackra tankar du framför därtill.

  SvaraRadera
 12. Oerhört vacker bild.
  Men själv tror jag knappt på rättvisa när det gäller religioner. Makt och pengar verkar det vara som styr och ställer. Det gyllene regeln tycks betyda mindre och mindre!

  SvaraRadera
 13. Så vackert! Håller med Hanna här, känns som en sympatisk religion på många sätt... fast jag lär inte bli omvänd i detta liv. ;)

  SvaraRadera
 14. Ditt pagodfönster är gyllene och så vackert. Säkert var det mycket fridfullt i pagoden. Fast annars är religioner ofta orsak till mycket orättvisor i världen, i alla fall gäller det mellan olika religioner på många platser. Trist att det ska behöva vara på det viset. Tydliga spår finns genom historien och många oroshärdar (de flesta i modern tid) beror på olika religiösa motsättningar.
  Men ett vackert foto.

  SvaraRadera