torsdag 29 november 2012

Tema fredag - intressen

Jag är intresserad av vin och vinframställning, hela processen från druvan fram till det färdiga vinet. Därför åker jag lite då och då på någon organiserad vinresa, gärna med buss. Vid ett tillfälle när vi passerade Châteauneuf-du-Papedistriktet i Frankrike var vinskörden i full gång. Bilden därifrån får illustrera mitt vinintresse.

Sinneskatten

10 kommentarer:

 1. Besök på vingårdar är kul! Vi har också åkt mycket i vindistrikten men våra resor har inte varit organiserade. Ibland har vi ändå fått en riktig visning, beror lite på hur mycket tid de har. När vi har åkt med våra vänner till deras "vinrad" som de fick i födelsedagspresent för några år sedan så får vi alltid en speciell visning.

  SvaraRadera
 2. Gillar också att besöka vingårdar, inte för att jag är konnässör men ett par gånger har jag varit, bl.a. i Chile och Italien. Det har varit "riktiga" visningar men jag tror att man lär sig ännu mer om man gör som du, åker på organiserade resor. :)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt! Har du varit med och skördat eller trampat också?

  SvaraRadera
 4. Aldrig har jag varit på någon vingård, förstår att det är en intressant upplevelse!

  SvaraRadera
 5. Har inte heller besökt någon vingård... men det skulle vara kul att göra det någon gång :)

  SvaraRadera
 6. Det finns intressen jag ÖNSKAR jag hade :) Och vin är ett av dem! Det är så imponerande med all kunskap intresserade besitter - för att inte tala om de målande beskrivningarna av smaken!

  SvaraRadera
 7. Ett av mina stora intressen också!! Härlig bild från vingården med de vita stenarna, som är så viktiga och nyttiga för produktionen.
  Har aldrig varit på organiserad resa, men åker privat rätt ofta runt i främst Frankrike och botaniserar på vingårdar. Oj vad jag blev sugen på en sådan resa nu!

  SvaraRadera
 8. Jag tror aldrig att jag har besökt någon vingård, druckit vin har jag dock gjort ;0) Jättefin bild!

  SvaraRadera
 9. Jag har heller aldrig varit på en vingård men vin är gott...
  Hade varit kul att få se hela processen tycker jag...
  Ha det bra!
  Kram Kakan

  SvaraRadera
 10. Härlig bild och ett väldigt delikat intresse.

  SvaraRadera