måndag 31 januari 2022

Ukens Ord NYTT STED / Veckans Ord NY PLATS

 

Jag tycker ju om och resa och när jag kommer till en ny plats vill jag gärna gå på den lokala marknaden.. Här är jag i en liten by i Kambodja och börjar med att kika på frukt.


Ätliga insekter av alla de sorter finns det gott om. Jag avstår från att smaka, tycker inte det ser aptitligt ut. I stora dela av världen äter man insekter och tycker inte det är något konstigt men jag låter bli att provsmaka.


Ägg och mer insekter.


En annan sorts ägg, riktigt dekorativa tycker jag. Undrar hur de smakar.


Exotisk frukt, jättegott. Jag köper gärna mango och papaya när det finns. Mogen ananas är också en favorit.


Hoppas hon är belåten med dagskassan! Jag tror försäljarna här på marknaden har ett hårt liv och de får säkert slita hårt för sin överlevnad.

Veckans ord


9 kommentarer:

 1. Äggen ser ut som vaktelägg. Smakar som hönsägg. Hade du vuxit upp där, hade du inte haft problem med insekter. Vi äter vad vi får som barn, ha..ha.. Jag skulle också avstå. Fina bilder! Tror också att säljarna har det svårt där.
  Ha en trevlig ny vecka!

  SvaraRadera
 2. Dregel, dregel. Ja, inte för insekterna då, men äggen och frukterna - jo tack! Även våra grannar i öst gör redan nu bakverk "insektsmjöl". Ja, åtminstone slipper man knastrandet då;-)
  De små äggen med prickar på är vaktelägg tror jag. Äggen är hudlöst dyra men de smakar precis ingenting, eller jo smaken kanske påminner om hönsägg som har värpts i burar inomhus.

  SvaraRadera
 3. Flotte steder du byr på! Man blir reint sulten av så mye mat.

  SvaraRadera
 4. Oh, så mycket gott. Vill ha!
  Jag skulle gärna vilja smaka på insekterna.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Kul bilder, jag hade nog hållit mig till frukten.

  SvaraRadera
 6. Insekter skulle jag aldrig kunna tänka mig att smaka. Melon däremot och ananas är favoriter. Kram

  SvaraRadera
 7. Visst är det fint att kunna resa. Längtar ut! Så härligt med ditt inlägg och inte minst de vackra bilderna. Stort tack! Och lokala marknader är så roligt att besöka. Brukar hålla mig till frukt och grönsaker och köpa lite smårätter från en matvagn. Ha smakat insekter på en marknad i Peking. Gräshoppas. Minns att det knastrade i tänderna.

  SvaraRadera
 8. Jag blir inte direkt hungrig när jag ser insekterna, om man säger. De ser ju ut att vara tillagade med skal och allt? Får en känsla av stekt kackerlacka ... HU!
  Frukterna däremot, de är säkert helt gudomliga och smakar bättre än de vi importerar. Får mig att minnas första gången jag fick smaka på en stor avokado som en granne tagit hem från en resa. Jag tyckte inte om avokado alls, men efter att ha smakat den förstod jag hur de egentligen skulle smaka!

  SvaraRadera
 9. Blir ressugen när jag ser dina bilder. Men det känns inte riktigt som läge att resa just nu. Hoppas det snart kommer andra tider.

  SvaraRadera