måndag 20 december 2021

Veckans Ord FÖRNYA

 

Nu är det snart jul och många plockar fram julpyntet och gör det mysigt hemma. Hos oss  är en röd amaryllis ett av de viktigaste inslagen i julstämningen. Jag har inga gröna fingrar så jag sparar inte löken  utan jag ersätter med en ny inför varje jul. På så sätt blir det ett slags förnyelse och samtidigt  spännande att se  om vi har fått en riktig skönhet att njuta av.

Jag vill passa på att önska alla bloggvänner GOD JUL!

Veckans ord

8 kommentarer:

 1. Jag brukar alltid köpa en ny lök, för mina färdigheter när det gäller växter är obefintliga. Kram

  SvaraRadera
 2. Vackert! Jag brukar också har en amaryllis men inte i år. Hade helt enkelt platsbrist. För många växter som har blivit en djungel :D
  Tack och jag önskar dig detsamma!

  SvaraRadera
 3. God jul till dig med:-)
  Skippade den traditionella julstjärnan i år, då de två sista jag köpte dog innan jul... Hade tänkt att ta en amaryllis, men tyvärr doftar den inte. Det är synd, för den är så vacker att den BORDE lukta gott. Valde istället två hyacinter. Den ena doftar inte alls och den andra stinker. Ja, nästa år ska jag absolut satsa på en amaryllis.

  SvaraRadera
 4. Absolut bättre att förnya sig än att försöka hålla liv i det gamla!

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker amaryllis! Och det är ju så roligt att följa lökens utveckling.Jag köper också nya amaryllis varje år och gärna också några av dem som snittblommor.
  Stort tack för din fina julhälsning och jag önskar dig också en God Jul-

  SvaraRadera
 6. Amaryllis är så vackert.
  Jag har massor av pynt, men ingen amaryllis. Tvärtom.
  God jul!

  SvaraRadera
 7. Vakre blomster - og jeg lar mine få stå kaldt videre, så blomstrer de normalt ved påsketider året etter... Ønsker deg alt godt i det nye året!

  SvaraRadera
 8. Så fint med det lilla vita längst ut på topparna, det ger lite extra karaktär! Jag köper också ny lök varje år (men sonen helt utan gröna fingrar fick en gammal lök att blomma i flera år!)

  SvaraRadera