måndag 16 augusti 2021

Veckans Ord SKINA

 

Jag har aldrig anlitat en professionell skoputsare men det hat funnits tillfällen när jag har önskat att mina skor skulle glänsa och blänka och se välvårdade ut. Nu i pandemitider har jag mest använt  gympaskor och då har behovet av skovård inte varit så stort.

En arkivbild från staden Skopje i Nordmakedonien. Där fanns det oväntat många statyer och skulpturer som var lite utöver det vanliga.

Veckans ord

6 kommentarer:

 1. Det är en skulptur som skiner, skor som skiner och skoputsaren har också skinit upp.
  3 "skina" i en smäll :D
  Själv har jag ont om foton. Det regnar och blåser för mycket helt enkelt.
  Ha en trevlig vecka!

  SvaraRadera
 2. Har heller aldrig besökt en skoputsare. I vissa länder är det ju vanligt att de sitter på marknader eller i olika gatuhörn och putsar skorna. Har inga finskor utan bara gympadojor, speciellt när jag är på semester. Skulpturen är jättefin!

  SvaraRadera
 3. Herlig bilde som passer utmerket til ordet å skinne. Skopusserne blir færre og færre i gatebildet, så det er flott at det er blitt laget en statue av en representant for dem ;:OD)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bild! Och visst skiner den. Jag har inte vad jag kan minnas använt mig av en skoputsare. Men min pappa gjorde det på 50 och 60-talet. Här i Stockholm, utanför "Ströms butik" i korsningen Kungsgatan /Sveavägen fanns en man som förlorat ett ben under finska vinterkriget och som pappa lärde känna där. Så han åkte dit då och då med ett gäng skor så att han kunde putsa och tjäna lite pengar. God tanke.
  Önskar dig en fin vecka.

  SvaraRadera
 5. Vilken bra staty som i framtiden kommer att påminna om vad som varit. Undrar just hur många skinnskor som går runt i städerna nu, de flesta turister har väl gympadojor eller sandaler numera?
  Tackolov har jag en alldeles egen skoputsare här hemma. De lärde sig en del bra saker när de gjorde lumpen, gubbarna ;-)

  SvaraRadera
 6. En väldigt välfunnen bild igen med flera associationer till temat. Även jag har sett skoputsare i gathörn på lite olika håll i världen men aldrig varit kund - inte den typen av skor på fossingarna när jag trampar runt och turistar.

  SvaraRadera