måndag 19 april 2021

Veckans Ord STICKA


Tala om att sticka upp och sticka ut! Det här är Lars Vilks träskulptur "Waaaall" som jag fotograferade i Kvarntorps Skulpturpark för några år sedan. Skulpturen stack tydligen i ögonen på någon som inte gillade den så den brändes ner i maj 2019. Så sorgligt!

Veckans ord

8 kommentarer:

 1. Konst på hög heter skulpturparken eller hur. Den ligger vid Kumla. En kollega till mig fotade dina "stickor" och fler andra konstverk för många år sedan. Det är verkligen sorgligt att bränna ned konstverket. Lars Vilks är väl mest känd för sin teckning av Muhammed som rondellhund. Onekligen en kontroversiell konstnär som sticker i ögonen på många...

  SvaraRadera
 2. Ja, jag kommer ihåg debatten om skulpturen. Man kan verkligen ha delade meningar om saker och ting men måste man förstöra allt för det? Fin bild till temat, som vanligt! Ha en trevlig ny vecka, här känns det äntligen som vår.

  SvaraRadera
 3. Fin tolkning och det här konstverket och konstnären stack nog både upp och ut. Men väldigt sorgligt att bränna ner skapelsen.

  SvaraRadera
 4. Wow, was für ein stacheliges Objekt, sehr kunstvoll !

  SvaraRadera
 5. Bra tolkning!
  Vad tråkigt att någon satte den i brand. Hemskt illdåd.
  Trevlig torsdag!

  SvaraRadera
 6. Man kan ju ha synpunkter på konsten, men därifrån till att bränna ner den är steget långt! I alla fall för de flesta.

  SvaraRadera
 7. Vilken stickig träskulptur, häftig bild.

  SvaraRadera
 8. Jag gillar hans olika träbyggen, men kan vara utan rondellhunden. Sist jag varit och klättrat i de stora konstruktionerna i Skåne mötte jag konstnären själv - och två livvakter - på vägen därifrån. Tänk att tvingas ha livvakter ...

  SvaraRadera