måndag 15 mars 2021

Veckans Ord BERÖRA

 

Det är inte all konst jag blir berörd av men när jag såg den här skulpturen blev jag i alla fall blixtförälskad! En råtta som sitter och betraktar blomman som hon har fått. Men ser hon inte lite blyg och generad ut. Jag undrar om det finns en friare i bakgrunden. Är det kanske kärlek på gång?

Skulpturen som heter "Blomman" är ett verk av Eva Fornåå. När jag fotograferade den i somras fanns den vid Åpromenaden nära Nyköpings hamn.

Veckans ord

15 kommentarer:

 1. Guuu såååå himla söt skulptur! Har nog aldrig sett en sådan skulptur. Alltså en skulptur gjort i brons med ett målat inslag. Läckert!

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte den var så söt när jag såg den för jag tyckte det liknade en björn. När jag läste att det var en råtta så rös jag....men jag måste erkänna att den är söt ändå...och den lever ju inte.

  SvaraRadera
 3. Förstår dig till fullo! Det blev jag också-En härlig bild att bli glad över.

  SvaraRadera
 4. Den är himla fin! Blir så glad att råttan har fått en blomma. Hon ser ut som om hon knappt kan tro sina ögon och är säkert väldigt glad.
  Hoppas du mår bra. Ha en fortsatt trevlig vecka!

  SvaraRadera
 5. Ja hon är verkligen jättesöt och tycks alldeles överväldigad eller ja starkt berörd av den fina röda blomman. Vilken liten pärla till skulptur.

  SvaraRadera
 6. Fin, men försöker se det som ett annat djur. Tycker inte om råttor, jag hör dem upp på loftet tillsammans med möss, inte kul alls och när de dör luktar det ända ner i huset.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Håller med dig om att all konst inte berör men den där skulpturen är ju ljuvlig!

  SvaraRadera
 8. Vi är flera som väljer att se en björn istället för en råtta. ;-)
  Jag blir mest fascinerad av de olika materialen. Statyn är väl i brons, men blomman ser ut som en leksak i plast. En kontrast som tilltalar mig mycket! Fin staty <3

  SvaraRadera
 9. Tilltalande berörd jag med!
  Må gott Violen :-)

  SvaraRadera
 10. Men vilken söt staty och med en färgad blomma så fin och den berörde mitt hjärta också :)
  KRAM

  SvaraRadera
 11. Heisann, den tar vi til vårt hjerte ;:OD

  SvaraRadera