måndag 16 november 2020

Veckans Ord ÅKER

Nu i det gråa och trista novembervädret blir jag mer och mer ressugen. Men som det är med reserestriktioner och annat får jag hålla mig på hemmaplan. Men mina tankar far iväg och hamnar i Vietnam. I mitt bildarkiv finns några bilder därifrån som kan platsa under veckans tema.

Här är vi ute på landsbygden och trampar runt på en stor åker där det huvudsakligen odlas grönsaker. Snyggt och prydligt, bara vi turister som kanske stör lite i arbetet.Bevattningen av grödan är mer hantverksmässig än vi är vana att se. Det är ett stort fält att sköta så det är säkert ett slitgöra att vattna "för hand".


Visst ser det välskött och fräscht ut!


Ett risfält ligger alldeles intill åkern. Ris är en viktig gröda i Vietnam både för inhemsk konsumtion och som exportvara. Det är tidigt på säsongen men de små plantorna kommer att bli meterhöga och förhoppningsvis ge en god skörd.


Veckans ord

10 kommentarer:

 1. Vilka fina åkrar från Vietnam. Ja, det är ju nästan en kulturkrock jämfört med våra svenska åkrar. Inga likheter alls. Tänk vilket jobb att vattna alla dessa grönsaker med vanlig vattenkannor. Det ger visserligen muskler, men ändå...

  SvaraRadera
 2. Redan när jag såg andra bilden tänkte jag "oj, vad prydligt salladsrabatten ser ut"
  Förstår att du är ressugen. Fina bilder som passar väldigt bra till temat. Roligt också att det inte är svenska åkrar.
  Var rädd om dig och ha en trevlig vecka!

  SvaraRadera
 3. Inga mördarsniglar så långt ögat når. Otroligt prydligt med räta rader av grönsaker.
  Längtar tills vi får resa igen!

  SvaraRadera
 4. Det var rejäla grönsaksåkrar och det ser ut att bli en fin skörd.

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder från Vietnam! Och visst är det skönt att nu i begränsningens tider resa i bildarkivet och bland fina minnen.Härlig tolkning av veckans temaord.

  SvaraRadera
 6. Intressanta bilder från Vietnam!
  Så fint och välskött.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 7. Till Vietnam har jag länge önskat att få åka. Vilket slitgöra de tycks ha, men skörden ser ju fin ut.

  SvaraRadera
 8. Heisann, så flotte bilder, og jeg kom til å tenke på arbeiderne som ikke kom hjem herfra etter å ha jobba i åkeren for norske bønder da koranoa satte en stopper for å reise ut av landet. Stakkars folk!

  SvaraRadera
 9. Mycket intressanta och fina bilder till veckans tema. Tänker på dem som planterar ris, så mycket stryk deras ryggar måste ta. Och att vattna en hel åker för hand med vattenkannor måste också vara påfrestande.
  Ingrid

  SvaraRadera
 10. Visst är det typiskt, nu kom jag på en bild med en åker från Gambia jag kunde lagt ut. Jättefina åkerbilder.

  SvaraRadera