måndag 1 juni 2020

Veckans Ord VÅR

VÅR TULPAN

Förra våren var min man och jag i Holland och tittade på tulpaner. Det var så vackert och inspirerande att vi gärna ville ha med oss lite fägring hem. Vi har ingen egen trädgård längre men har ockuperat en rabatt där vi bor. Mer än 20 lökar skulle inte få plats så vi köpte 10 st av två olika sorter och planerade när vi kom hem. Vi har nästan inte haft någon vinter så redan i slutet av januari i år började vi leta efter livstecken. Det dröjde ett bra tag men sedan stack 5 av tulpanerna upp men bara en av dem hade en knopp som slog ut. En enda blomma är väl knappast godkänt resultat men vi tycker att vår  tulpan var en riktig höjdare.

Veckans ord

17 kommentarer:

 1. Er tulpan är väldigt vacker, även om jag naturligtvis tycker att det hade varit fint om alla era lökar skulle blomma. Er vår-tulpan är en höjdartulpan. Hoppas de andra lökarna tar sig till nästa vår istället.

  SvaraRadera
 2. Er tulpan är väldigt vacker! Vad roligt att ni ockuperar ett land i er gemensamma trädgård! Gissar att ni bor i ett bostadsrättshus? Har ni frågat om lov eller hur går det till? Jag vill också göra så här nämligen! :)

  SvaraRadera
 3. Vad fin den är! Hoppas att den får barn och förökar sig eller att de andra lökar bara har försovit i år. Tulpaner är en älskad vårsymbol.
  Ha det så gott det går och njut av sommarvärmen som kom till oss igår.

  SvaraRadera
 4. Åtminstone är det en vacker tulpan med sin brandgula färg och gula topp. Men utdelningen av ert inköp är aningen skral. Tror det holländska tulpanerna är inte riktigt vana vid svenska väderförhållanden, trots att vi hade en oerhört mild vinter i år. Men vem vet, resten kommer kanske upp nästa säsong.

  SvaraRadera
 5. En vacker tulpan! Ja, med tulpanerna är våren här. Kanske kan det komma fler till nästa år. Minns vårt besök hos tulpanerna i Holland. Men flera av de lökar vi hade med hem tog sig bra men är kvar i villan i Upplands Väsby.

  SvaraRadera
 6. Hei, merkelig at ikke flere tulipanblomster så dagens lys, men denne er jo utrolig vakker og får gjøre opp for dem alle!

  SvaraRadera
 7. Fin tulpan. Kanske blir det fler nästa år, vem vet.
  Nederländerna under tulpantider är fantastiskt. Som reseledare var jag alltid där i slutet av april, början av maj, under många år. Kanske varit där 30-40 gånger, tappat räkningen. Har i alla fall varit med på 3 Flodiader och de är vart 10_de år. Så vackert.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Det där är verkligen en vacker tulpan men verkligen synd att det blev enda resultatet av er plantering.

  SvaraRadera
 9. Jag har i åratal pratat om att åka till de där tulpanängarna i Holland men det blir tydligen aldrig av. Älskar tulpaner, i alla olika varianter! Din är fin men det var ju synd att det inte blev fler.

  SvaraRadera
 10. Nej lite bättre utdelning vill man ju ha. Men den är väldigt fin. Någon gång i framtiden vill jag åka till Holland under tulpan-säsongen. Men just nu blir det ju inga resor alls... Må så gott och trevlig Nationaldag! Kram

  SvaraRadera
 11. En av tjugo var urusel utdelning! Dessutom när den var sådär snygg - det hade ju varit kul om det blivit flera.
  Jag skulle sett de holländska tulpanmassorna i april, hade boende och flyg bokat. Än har vi inte fått pengarna tillbaka för flyget och boendet (en privat stuga) behåller våra pengar till annat datum. Jag får ju hoppas att det går att resa nästa vår, för det är en dröm att få åka dit.

  SvaraRadera
 12. Har heller ingen tur med tulpaner dom vill inte gå i
  blom här så jag har slutat sätta dom.
  Det har varit en kall vår så allt ligger efter här.
  Hoppas du mår bra.
  Ha en skön vecka

  SvaraRadera
 13. Vår tulpan är en vårtulpan. Fina färger.

  SvaraRadera
 14. Tråkigt att det bara kom upp en tulpan men den som kom upp är jättefin.

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera