måndag 9 december 2019

Veckans Ord ÅTERBLICK

I fredags kväll tittade min man och jag på säsongspremiären av PÅ SPÅRET. En av resorna gick till Bilbao i Baskien. Det var ju mitt i prick, vi var där för några veckor sedan. Det blev ett kärt återseende som inspirerade mig till en återblick från vår dag i Bilbao.

Jag startar i hotellfoajén. Hit kom vi sent på kvällen och här hade mitt försvunna bagage äntligen hunnit ikapp mig. Det var problem med bagagehanteringen på Arlanda, mitt bagage kom inte med planet till Bilbao utan tog en egen rundtur via Oslo och Teneriffa.


Nästa dag började med ett besök i saluhallen. Det fanns allt mellan himmel och jord men det var ingen trängsel. En av våra medresenärer ramlade i rulltrappan och skadade sig så att blodvite uppstod.


En ambulans var snabbt på plats och gav första hjälpen och åkte sedan iväg till närmaste vårdcentral. för vidare tillsyn. Det hela gick fort och smidigt, inget tjafs.


Vi strosade runt i stan en stund och träffade på en klapperfigur. Om det hamnade en slant i burken bugade sig figuren djupt och klapprade vilt med sina träkäkar. Ganska lustigt, undrar just hur många slantar han fick.


Vi var naturligtvis och tittade på Guggenheimmuseet. Intressant utvändigt men ganska tråkigt invändigt tyckte vi. Det var en fin solig dag så vi kunde gå runt och kolla vad som fanns utanför museet.


Jättespindeln i brons var imponerande men också ganska otäck. Maman bär sina ägg i en korg under kroppen så det blir kanske fler spindlar med tiden.


Spännande att se en massa olika former på både byggnader och skulpturer.


Vi fick en rejäl promenad tillbaka till hotellet. Det mulnade på och på kvällen fick vi en regnskur. Och den kom förstås just när vi skulle gå iväg för att äta middag. Det var ok, vi blev inte särskilt våta.

Veckans ord

16 kommentarer:

 1. Det är kul när man känner igen resmålen i tävlingen. Det blev lite repetion för dig. Jättespindeln skulle jag gärna velat se i verkligheten även om jag inte älskar levande spindlar.

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig återblick, inte det där med försvunnet bagage - det är ju bara för jobbigt. Ha en bra eftermiddag!

  SvaraRadera
 3. Först blev jag lite irriterad över att du spoilade resmålet, jag har ju inte hunnit se programmet än - men sedan bara jag njöt av dina bilder. Bilbao står på min Bucket List! Skönt att resan blev full av trevligheter trots draman med bagage, blod, ambulans och regnskvättar.

  SvaraRadera
 4. WOW! Snacka om sammanträffande med din resa och "På spåret". Då kände du ju igen dig.
  Älskar åka snålskjuts till olika resmål med andra bloggare. Bilbao är inget undantag. Har sett fler bilder från staden, och den är fascinerande speciellt vad gäller arkitektur, färger och statyer.
  En härlig återblick:-)

  SvaraRadera
 5. Hoppas att er medresenär tillfrisknade snabbt. Vilken otur. Tur däremot att ditt bagage hann ikapp dig.
  Jag gillar klapperfiguren och spindeln. Tycker den är häftig. Jättefin återblick och fina bilder.
  Ha en trevlig ny vecka!

  SvaraRadera
 6. For en stilig bro. Jeg er litt fasinert av flotte byggverk og skulpturer.

  SvaraRadera
 7. Så läckert föll sig återblicken med På spåret så du fick en återblick och delar med dig. Du har det där med att dela bilder på ett skönt sätt - en är ju så gott som där. Tack så mycket Violen som har så fina strängar på din lyra.

  SvaraRadera
 8. Har aldrig varit i Bilbao, skulle gärna ta en sväng. Men jättespindeln har stått på Skeppsholmen så den har jag sett!

  SvaraRadera
 9. Skrev en lång kommentar men den försvann :-(
  Provar i morgon igen.

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig återblick! Saluhallar älskar jag och jag skulle gärna vilja se en sån där klapperfigur :) så rolig.... :D men synd att ni inte tyckte det var så speciellt inne i muséet, då blir man besviken, desto trevligare utanför ser jag :)

  SvaraRadera
 11. For eit flott innlegg om reisen.
  Og, SÅ masse fine fargar og opplevingar.
  Takk for turen.
  Klem

  SvaraRadera
 12. Ibland har man flyt och jag fick en resa till Bilbao.
  Klapperfiguren var ju söt barnens favorit kanske.
  Otur att trilla i rulltrappan måste gjort ont.
  Spindeln får mej att rysa även om den inte är på riktigt.
  Efter nyår vaknar jag till liv för då kan man köpa vårlökar
  i kruka till köksfönstren.
  Här har snön också smält bort och nu är det bara lerigt och blött.
  Usch ja det är jobbigt med Göstas sjukdom ibland slår svårmodet
  till men man kan ju inte göra något åt det bara att vänta på det oundvikliga.
  Ha det bra :-)

  SvaraRadera
 13. Så kul att de hade Bilbao på På Spåret! Min man var i Bilbao genom jobbet tidigare i år så jag har sett hans bilder därifrån om en del påminner om dina :-).

  SvaraRadera
 14. Vilken spännande stad du landade i. Där fanns mycket jag inte sett förut. Inte vet jag riktigt vad guggenheim-museumet innehåller heller, men det kan jag googla mig till. Klapperkäkarna var nog roligast, måtte bli varmt i den munderingen! Jättkul bidrag till temat

  SvaraRadera
 15. Heisann, dette ble et tilbakeblikk for meg også. Jeg fant også mye interessant inne i muséet, men det har jo sin enkle grunn at det er mutt fagfelt. Gøy å minnes med dine bilder min tur til Bibao!

  SvaraRadera
 16. Fint eventyr du har hatt. Veldig vakre bilder du viser - takk.
  Takk for turen :-)))
  Hilsener til deg.

  SvaraRadera