måndag 25 november 2019

Veckans Ord KASSA

När jag är ute och reser besöker jag gärna någon marknad, kanske mest för att uppleva folklivet. Här strosar jag runt på marknaden i staden Hoi An i Vietnam. Mitt i vimlet sitter en kvinna och räknar dagskassan. Pengarna förvarar hon i en liten midjeväska. Klokt, då har hon full koll. Hoppas att kommersen har gått bra så att kassan inte är alltför skral.

Veckans ord

16 kommentarer:

 1. Det går tydligen bra att betala med kontanter där. Svårt på många ställen här hemma. Det känns säkrare med kort, men det borde finnas valmöjligheter för alla.

  SvaraRadera
 2. Heisann, det skorter i alle fall ikke på varianter av kasser som vi kan vise til... jeg sverger til kort, liker ikke å gå med kontanter på meg verken på reise eller hjemme.

  SvaraRadera
 3. Å vilken bild på kassa - kvinnan där som räknar den! Dagens Super tolkning bara så du vet :-) God kväll och resten av veckan med!

  SvaraRadera
 4. Visst är det något visst att besöka marknader då man är utomlands - det gör jag också mer än gärna! Ha en bra sista novembervecka=)

  SvaraRadera
 5. Klokt att ha kassan tätt mot kroppen och igen en superfin tolkning!
  Det är grått och vått ute. Önskar dig ändå en trevlig ny vecka!

  SvaraRadera
 6. Det var ett kärt återseende av midjeväskan. Sådana var ju "inne" på 1980-talet och vi hade varsin. Räknade i och för sig inte dagskassan men semesterpengarna;-)
  Bilden är suverän. Gillar hur hatten "dominerar" bilden. Snyggt fotograferat. Å Självklart hoppas jag att kvinnan var nöjd med dagskassan.

  SvaraRadera
 7. Inga plastkort och kortläsare där inte
  härligt hon behöver inte bry sej om strömavbrott
  eller datahaveri.
  Vi skulle betala på Coop i söndagsmorse men det tog
  tid för datasystemet hade hängt sej HAHA.
  Vilken härlig bild från ett samhälle utan digital
  stress:-)
  Här är det grått och blött men snart vänder det
  och blir ljusare igen.
  Ha det bra:-)

  SvaraRadera
 8. En fantastisk bild med så fina detaljer. Och att den är tagen i fina Hoi Ann tycker jag ju extra mycket om. Att besöka marknader är något speciellt och vi gör det gärna när vi är på resande fot.
  Hoppas också att damens kassa denna dag blev utökad.

  SvaraRadera
 9. Vilken fin bild! Jag hoppas innerligt att hon fick många slantar i kassan!

  SvaraRadera
 10. Härlig bild!
  Och ingen som frågar om man vill ha kvitto eller inte. Och dessutom med riktiga pengar. Tänk vad Sverige har att lära av detta!

  SvaraRadera
 11. Vilket fantastiskt foto! Fångat i rätt vinkel i rätt ögonblick! Jag hoppas också att kassan visade plus så hon får lön för mödan!

  SvaraRadera
 12. Väldigt härlig bild och jag hoppas också att hennes dagskassa blev bra. Ingen swish eller kortläsare där inte och då är det bra att ha koll på kontanterna.

  SvaraRadera
 13. Jätteläcker bild med många detaljer och att du fångade henne precis när hon hade handen bland sedlarna.

  SvaraRadera
 14. Visst vill man gå på marknad när man reser! Uppleva folkliv och vardag, se sådant som vi inte kan odla här hemma, känna dofter och kanske fynda något. Välfångat motiv!

  SvaraRadera
 15. Snyggt taget, kanske bilderna blir bättre om man använder cash. :)

  SvaraRadera
 16. Flott tolkning.
  Det er ganske bra oppbevaring av pengar når ein fester veska til kroppen.

  SvaraRadera