måndag 17 juni 2019

Veckans Ord STICKA

På Kvarntorpshögen utanför Kumla finns en skulpturpark där man har kunnat se Lars Vilks träskulptur "Waaaall" både sticka upp och sticka ut i omgivningen. Ett spännande konstverk av sammanfogade trästickor/pinnar som säkert ter sig utmanande för en del betraktare.
Nu är skulpturens saga all. Natten till i tisdags gick den bokstavligt talat upp i rök i en brand som misstänks vara anlagd. Så onödigt, fy så ledsen jag blir.

Veckans ord

18 kommentarer:

 1. Näe, ingenting får vara i fred nu för tiden. Snygg tolkning - tur att du hann före sabotören. Önskar dig en fin midsommarvecka!

  SvaraRadera
 2. Det brinner överallt nu för tiden svensken
  har blivit galen, Vilks har väl ett pris på
  sitt huvud också hur det har blivit.
  Till slut fick vi lite regn men det behövs
  mycket mer här.
  Ha en skön vecka och Glad Midsommar.

  SvaraRadera
 3. Ja, hörde att skulpturen brann upp. Tur att du hade fotat den. För visst är det stickor som sticka ut och upp och ner. Mera "sticka" går knappast att hitta. Ha en trevlig vecka och en Glad Midsommar!

  SvaraRadera
 4. Vilks lyckas ständigt reta gallfeber på folk. Att man tar ut det genom att tutta eld på hans verk är ju ruskigt omoget och trist. Bra bild till temat.

  SvaraRadera
 5. Nej, fy f***n! Håller med Klimakteriehäxan, tyvärr. Men att sätta eld på ett konstverk bara för att... är så himla trist. Påminner en aning om julbocken i Gävle, som inte får var i fred heller.
  Tur att du tog en bild på den fina träskulpturen som minne.

  Gud så ledsen jag blir på sådana händelser...

  SvaraRadera
 6. Denna tolkningen gillar jag!Sticka upp och sticka ut, där satt den!
  Nu sitter den inte längre, så synd!Dumt!
  Men du har gett den och oss ett minne!

  SvaraRadera
 7. En spännande tolkning och fint foto. Här sticks det både upp och ut men jag kan inte påstå att jag är ett fan av Lars Vilks konst, men det är en annan sak. Det mesta ligger ju i betraktarens ögon. Men att elda upp stickorna ogillar jag verkligen.

  SvaraRadera
 8. Vad sorgligt att den brann upp. Anlagd, man undrar hur vissa människor tänker, fy.
  Den var en verklig uppstickare.

  SvaraRadera
 9. Det var ett intressant konstverk som stack ut och hörde om det i media att det brunnit upp. Tråkigt.

  SvaraRadera
 10. Det var högst aktuella stickor du lyckats få med i temat! Jag fnissade lite när jag läste att det brunnit ner, kanske mest för att jag mest tyckt att det liknat en blivande majbrasa. Och så blev det bara en juni-brasa... Perfekt tolkning, trevlig midsommar

  SvaraRadera
 11. Heisann, så synd. Det var en spennende skulptur, men heldigvis gir det inspirasjon til å skape mer. En del kunst er også forgjengelig, ment å være det. Materialer forvitrer, vær og vind setter sine spor. Men at noen skal ødelegge et kunstverk ved å tenne på, er utilgivelig. Så flott at du har tatt bilde av det!

  SvaraRadera
 12. Det var verkligen många stickor i det konstverket och så otroligt synd att det inte fick stå kvar :-(. Kan inte fatta att saker inte kan få vara ifred utan att behovet att förstöra tar över och sabbar. Trevlig midsommar önskar jag dig!

  SvaraRadera
 13. Fint att du valde att tolka det här konstverket. Jag är glad för det. Och jag är glad att jag fick se det innan det brändes ner. Så synd på ett konstverk.
  Önskar dig en GLAD MIDSOMMAR !

  SvaraRadera
 14. Hans konstverk är väldigt annorlunda och häftiga. Och så tråkigt att folk inte kan låta saker vara ifred. Önskar dig en fin midsommar! Kram

  SvaraRadera
 15. Verkligen ett annorlunda konstverk.
  Tyvärr tydligen lockande för dem som inte kan hålla fingrarna i styr.

  SvaraRadera
 16. Det er synd at det er forsvunnet.
  Hvor heldig var du å fotografere det før.
  Hilsen til deg og takk. Viola

  SvaraRadera
 17. Det var verkligen stora stickor, kul bild.

  SvaraRadera
 18. Visste inte att den där fanns, men har varit till de makalösa byggena i Skåne. FY så trist att den eldats upp!
  Inser återigen att jag behöver åka till skulpturparken ...

  SvaraRadera