måndag 22 april 2019

Veckans Ord VÄXT

Ett önsketema!
Förra veckosluter var min man och jag i Holland för att se på tulpaner. Våren hade kommit mycket längre och vi njöt i fulla drag av den fräscha växtligheten.
Målet för vår resa var Keukenhof, en otroligt vacker park med bortåt 7 miljoner lökväxter som tulpaner, påskliljor och hyacinter som lyckligtvis var i full blom. Parken är bara öppen 8 veckor på våren och när vi var där var den är milt sagt välbesökt.
Jag hade 260 bilder med mig hem från Keukenhof. Jag har valt ut några som jag visar utan kommentarer.


Den avslutande bilden är från Blomstertåget som avgår en gång om året. I år gick det samma dag som vi besökte Keukenhof, lördagen 13 april.

Veckans ord

19 kommentarer:

 1. Lyckost dig som varit där - ett sant drömresmål för mig. Kanske jag ska planera in en resa nästa år? Tills dess njuter jag av dina bilder här och på Instagram. Tack.

  SvaraRadera
 2. VIlka härliga bilder! Dit skulle jag vilja åka!

  SvaraRadera
 3. Magiskt! Helt underbara bilder =)

  SvaraRadera
 4. Jag var i Holland för två år sedan och besökte också Keukenhof. Visst är det väl fantastiskt! Blomstertåget såg jag också. En oförglömlig upplevelse.

  SvaraRadera
 5. Ååå, så Nydelege bilde !!
  Eg skal til Keukenhof i slutten av denne veka.
  Gler meg !!

  SvaraRadera
 6. Har drömt i åratal om Keukenhof men verkar aldrig komma iväg. Underbart!

  SvaraRadera
 7. WOW ... ser helt fantastiskt ut!

  SvaraRadera
 8. Så häftigt att se alla dessa tulpaner och andra lökväxter i all dess prakt! Det skulle jag också vilja göra. Så vackert och färgglatt!

  SvaraRadera
 9. Vilka fantastiska bilder från Keukenhof! Och visst är det en upplevelse att ha varit här. i dessa tulpantider. Jag har varit här för sådär en 25 år sedan och minns fortfarande alla underbara växter och hur de var grupperade och och kombinerade. Otroligt! Så vackert!
  Såg tyvärr inte blomstertåget så jag är så glad att du fick med den här.
  Vilken jättefin tolkning av veckans temaord.Tack för att du delar med dig.

  SvaraRadera
 10. Heisann, tror jeg kan si som mange at de foretrekker drinken, bar... bare at jeg foretrekker tulipanene bare! Det må ha vært en drøm som gikk i oppfyllelse for dere. Jeg har en drøm om å reise til Centro Botanico Moutan i Italia der peonene blomstrer nå! Ha fortsatt fine dager framover ;:OD)

  SvaraRadera
 11. Underbar blomsterprakt! Jag hade gärna följt med. Tror vi mår bra av att se alla dessa växter och färger. Speciellt efter den här vintern. Nästa gång vill vi se de 254 bilderna som du har kvar, ha..ha..
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Härliga foton, man kan nästan tro att du åkte dit ner bara för att kunna bräcka oss alla på temat! Första bilden förstår jag inte riktigt vad figuren föreställer, en kvinna med hatt? men det målade mönstret påminner om kurbitz. De välfyllda jeansen har jag sett även på annat håll, himla kul idé! Undrar hur länge personalen får jobba med förberedelserna!

  SvaraRadera
 13. Herregud sååååå vackra bilder! Å i Keukenhof verkar det växa både det ena och det andra;-) Precis som Paula funderade jag på "figuren" i första bilden. Måste vara en Delft porslinsklocka, även om den påminner konstigt nog också om en rysk docka.
  Å vilken tur ni hade att kunna följa Blomstertåget.

  Veckans färggladaste bidrag till temat:-)

  SvaraRadera
 14. Vilket passande tema så här efter resan:-)
  Vilken underbar blomsterprakt förstår att ni njöt.
  Här behövs en massa regn för att naturen ska vakna.
  Ha en skön helg:-)

  SvaraRadera
 15. Vilka underbart vackra bilder från ditt besök i Holland. Vilken blomsterprakt !
  Ha en fin helg !

  SvaraRadera
 16. Oh vad kul att få se Keukenhof igen. Har varit där som reseledare många, många gånger, men det var ju några år sedan sist. Ser olika ut varje år.

  SvaraRadera
 17. Det låter lite ont, krya på dej.
  Kram

  SvaraRadera
 18. Så läckert och vackert! Jag har inte hört talas om den parken så det var roligt att få se bilder därifrån.

  SvaraRadera
 19. Vilken fantastisk trädgård och vilket jobb dom måste haft med draken.

  SvaraRadera