måndag 21 januari 2019

Veckans Ord BOK

Jag tycker om att läsa och sedan några tillbaka är jag med i "Låna och Läs" . Det är en bokcirkel där jag för 399 kronor kan låna och läsa 55 nyutkomna böcker under ett år. En bok får jag behålla. Det här passar mig bra, jag går till bokhandeln och väljer en bok som jag är sugen på just för dagen. Men det är inte helt gnisselfritt, det är konkurrens om en del populära titlar.

Den här boken har jag just läst ut. Det är en förfärlig historia om hur fattiga barn kidnappas och säljs till familjer som har det bättre ställt. Jag gillar boken, den är lättläst, intressant och har en viss verklighetsbakgrund.

Veckans ord

20 kommentarer:

 1. Jag känner till bokcirkeln och det är ju riktigt bra. Men jag funderar över vad de gör med böckerna som är lästa och inte någon behåller? Annars finns ju biblioteket som är en alldeles utmärkt "bokhandel" med böcker och ljudböcker att låna alldeles gratis. ;-)

  SvaraRadera
 2. Intressant men då mina händer numera hellre håller i plattan än en tung bok vid läsdags så lånar jag digitalt via biblioteket. Men det där är en klubb som är bra, enligt vänner som är med. Mycket att läsa. Ditt boktips ska jag absolut ta till mig.

  SvaraRadera
 3. Finns det något mer avkopplande än att krypa upp i en skön fåtölj och läsa en bok...
  Borta för världen i några timmar.
  Jag gör som Margareta G oftast numera - läser på min Ipad. Särskilt om texten är liten och ljuset dåligt.
  Tack för boktips!

  SvaraRadera
 4. Böcker... mina vänner i alla lägen. Tyvärr fick jag en nervskada i halsryggen för 16 år sedan. Läser pocketböcker liggandes (inte längre än 30 minuter). Inbundna böcker är för tunga och annars har jag för det mesta en ljudbok i örat. Tacksam för att de finns. Lycka till med dina ögon!

  SvaraRadera
 5. Visst är detta system bra! Har förut varit med här. men sedan något år har jag "Storytel" och kan då ladda ner böcker att lyssna på och lyssna gr jag ofta under mina långa promenader. Men i min bokklubb lånar jag också "fysiska" böcker och de läser jag också gärna. Boken du tipsar om har jag nu lagt till läslistan.

  SvaraRadera
 6. Jag är avundsjuk på er som kan läsa många böcker. Här är det glest mellan varven. Känner nog inte tillräcklig motivation, har så mycket annat. Men jag har en bok på kö.
  Fint fixat tema!

  SvaraRadera
 7. Det där fick jag i present av min svärmor för många år sedan, en väldigt smart idé! Kul att den fortfarande fungerar.

  SvaraRadera
 8. Har aldrig hör talas om Låna och Läs - men det var ju smart. Boken låter spännande men samtidigt otäck. Tack för tipset. Ha en skön tisdagskväll=)

  SvaraRadera
 9. Tack för det heta tipset! Har aldrig hört talas om "Låna och Läs". Otroligt smart drag att få folk att läsa mera till en bråkdel av vad 55 böcker skulle kosta. Suveränt!

  SvaraRadera
 10. Vilken bra idé!
  Jag läser en del, speciellt på kvällarna, avkopplande och skönt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Høyrest ut som ein god idè.
  Takk for boktips.

  SvaraRadera
 12. Jag var också med i en sådan bokklubb för några år sen men eftersom huset svämmar över av böcker slutade jag. Jag bestämde då att aldrig köpa några böcker mer utan låna dem på biblioteket. Det har gått bra hittills.
  Ingrid

  SvaraRadera
 13. För många år sedan var jag också med i denna typ av läseklubb, passade mig perfekt. Fick sluta när jag inte längre bodde nära en bokhandel.Har inte läst boken du nämner men ämnet är ju djupt tragiskt.

  SvaraRadera
 14. Smart att kunna låna istället för att köpa nytt. Vi ställde kassvis av böcker i kommunens återvinningstält när vi flyttade. Behöver vi nya finns det ju på loppis. Den boken verkar bra. Oftast är de bra när de bygger på sanna historier. Önskar dig en härlig dag!

  SvaraRadera
 15. Med nya ögon har jag börjat läsa igen har
  många olästa böcker som Jacob köpt.
  Mycket elände finns det i världen.
  Ha det bra:-)

  SvaraRadera
 16. Gillar idén med den där läsecirkeln, men kommer mig inte för med att gå med.

  SvaraRadera
 17. Vilket bra koncept att låna och läsa på detta sätt. Biblioteket i all ära men det brukar vara svårt att få tag i nyutgivna böcker där. För mig funkar Storytel bra och när jag köper någon bok så försöker jag hitta dem i pocket om de finns.

  SvaraRadera
 18. Heisann, kjempefint med lesesirkler. Vi behøver jo kun historiene, ikke bøkene i seg selv. Ønsker deg mange flere fine leseopplevelser ;:OD)

  SvaraRadera
 19. Innan ni tog oss ligger här och väntar på att bli läst, tack för påminnelsen, jag skall lägga den högre upp i boktraven!

  SvaraRadera
 20. Så trevligt det låter. Man måste alltid ha något att läsa, särskilt nu på vintern.

  SvaraRadera