måndag 10 december 2018

Veckans Ord KANTIG

Nyköpings Stadshus, ett modernt kantigt "marmorpalats" som dessvärre inte passar in med den övriga bebyggelsen vid Stora Torget.

Veckans ord

15 kommentarer:

 1. Heisann, mange arkitekter er ikke flinke nok til å stedtilpasse sine ideér. Mange nye bygg er heftige og gir løft til bebyggelsen rundt, men langt fra alle.
  Et passende svar fikk du i alle fall ut av denne arkitekturen ;:OD) Ha fin adventstid ....

  SvaraRadera
 2. Ja, det var ett kantigt bidrag. Läcker byggnad men kan ana i bilden att den sticker ut bland husen runt omkring. Det är trist när det blir så. Har Nyköping en stadsarkitekt?

  SvaraRadera
 3. Ja, det var sannerligen ett kantigt hus. Känns som om det är ont om fönster.

  SvaraRadera
 4. Kantigt ja, men sikkert praktisk utnytting av alt areal i eit slik forma hus.
  Flott tolkning.

  SvaraRadera
 5. Synd att byggnaden inte passar in, men gud sååååå läcker den är. Helt underbar om du frågar mig! Ingen direkt vanlig skokartong som byggs hela tiden. Stadshuset är mäktigt och påminner mig om operan i Oslo. Frågar mig inte varför.

  PS. Täbys nya kommunhus invigdes ifjol (https://bp-computerart.blogspot.com/2016/05/helgbilden_23.html). Det fick också massvis med kritik, inte minst för att det kostade 450 miljoner kronor. Kan tänka mig att Nyköpings Stadshus inte blev mycket billigare. Men det blev iaf vackrare. DS.

  SvaraRadera
 6. Byggnaden sticker verkligen ut och på flera sätt. Jag gillar verkligen formen. Men om den inte riktigt passar in i stadsbilden blir det ju klurigare. Och snyggt kantig är den.

  SvaraRadera
 7. Det är vackert kantigt och skuggan gör det verkligen inte sämre. Frågar mig ändå oftast om vi människor inte skulle tycka bättre om runda former.
  Snöslask här och inga bilder i sikte p.g.a. flera veckors duggregn. Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Det var sannerligen ett kantigt hus, jag vet inte om jag gillar det men speciellt är det i alla fall.

  SvaraRadera
 9. Återigen har BP och jag helt skilda uppfattningar om arkitektur. Jag suckar och tänker på NK-villan och Nyköpings hamn och andra specialiteter som kunde ha fått spegla sig i kommunhuset ... Varför en bunker? Vill man skydda sig mot kommuninvånarna?

  SvaraRadera
 10. Jag gillar huset, men inte där det står i Nyköping. Reagerade på detta när jag var där första gången.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 11. Jag tycker den ser riktigt läcker ut med all sin kantighet. Kan förstå att det väcker reaktioner hos befolkningen och speciellt om det ligger mycket gammal arkitektur i närheten. Vi hade samma problem när vårt kulturhus skull byggas "lady in red" som den heter och då var det inte fråga om att passa in utan att "alla" tyckte den var ful. Personlig tycker jag den också är vacker och tror även att de flesta nejsägarna har ändrat sig där.

  Jag kan tycka att det är vackert med blandning och jag gillar även ditt bidrag till kantighet.

  SvaraRadera
 12. Nä faller inte mig i smaken. Som enbetongklump med vassa former. Jag behöver luftigt och lätt som motpol, så det saknar jag. Men väldigt modernt och kantigt må jag säga. Och ett perfekt bidrag till temat!Trevlig tredje advent tillönskas!

  SvaraRadera
 13. Även om bilden passar perfekt till temat kan jag inte tycka att byggnaden är vacker.
  Ingrid

  SvaraRadera
 14. Jättesnyggt mot den blå himlen.

  SvaraRadera