måndag 5 februari 2018

Veckans Ord STOR

Gert Fredriksson, en stor idrottsman och kanotist med inte mindre än 8 OS-medaljer (6 guld och 2 silver). I hamnområdet i Nyköping finns den här fina bronsskulpturen över honom, just nu i vinterskrud.
(Konstnär Thomas Qvarsebo)

Veckans ord

18 kommentarer:

  1. Otroligt vacker bild. Passar alldeles utmärkt till temat. Ja, Gert Fredriksson var stor. En av våra stora idrottsmän som aldrig gjorde en besviken. Kände inte tidigare till denna staty. Det var verkligen fint att få se den och i en miljö där den passar så bra.

    SvaraRadera
  2. Det var en stor idrottsman, har gått förbi den statyn många gånger

    SvaraRadera
  3. Heisann, flott bragd.
    Undrer hvordan OL blir om noen uker.... håper det blir mange fine sportslige opplevelser og ikke altfor mye politikk! Og at alle er redelige, ærlige og deltar med en kropp uten dopingsmidler.

    SvaraRadera
  4. Fin illustration till dagens tema. Gert Fredriksson var ju något av en hjälte när jag växte upp. Trevlig som person också, kommer jag ihåg.
    Ingrid

    SvaraRadera
  5. Stor på många sätt! Fint tolkat. Idag hade det varit lite kyligt att paddla om det ens går det borde vara is på de flesta ställen nu efter nattens köldknäpp. Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  6. Flott bilde av ein stor sportsmann.
    Ynskjer deg ei fin februarveke.
    Klem frå Anne-Mari

    SvaraRadera
  7. Honom glömmer vi inte. Vilken ära att få stå staty på så lämplig plats!

    SvaraRadera
  8. Känner inte till honom men förstår att han var en stor idrottsman med de där medaljerna.

    SvaraRadera
  9. Riktigt bra tolkning igen. Ordet "stor" kan man inte enbart mäta i centimeter. Dag för dag närmar vi oss våren. Ha det gott!

    SvaraRadera
  10. Bilden är väldigt cool med kontrasterna mellan den vita snön och den mörka statyn, mellan vinter och en sommaraktivitet. Snyggt jobb!

    SvaraRadera
  11. Ja, han var verkligen en stor idrottsman! Snygg bild!

    SvaraRadera
  12. Visst är Gert Fredriksson en stor idrottsman! Rokigt med en staty i Nyköping! Och jag tycker att han även gör sig bra i vinterskrud.
    Fin tolkning av veckans temaord.

    SvaraRadera
  13. Jättefint vintermotiv, han ser ut att behövas borstas av.

    SvaraRadera
  14. Gert Fredriksson och hans storhet känner jag absolut till trots att han var aktiv före min tid. Fin staty och konstnären känner jag också till.

    SvaraRadera
  15. Fint motiv! Men usch, så han måste frysa.

    SvaraRadera
  16. Fin bild! Men usch, så ruggigt kallt det ser ut, han verkar ju helt stelfrusen.

    SvaraRadera
  17. Hej, en fin staty, minns inte på rak arm hur länge sen det var han var en stor idrottsman. Men det var allt ett tag sen. Men högaktuellt med stora idrottare nu när OS pågår som bäst. Ha en skön söndag

    SvaraRadera