söndag 16 oktober 2016

Helgbilden

Vi har haft en mulen och kylslagen vecka med en hel del blåst. I går eftermiddag hade vi ingen lust att promenera här ute på Brandholmen utan tog bilen in till centrum. Flera konstgallerier hade vernissage och det nappade vi på.

I NK-villan visade Lise Devrient akvareller och träsnitt. Här är en tavla jag gillade lite extra, jag försökte tänka mig katten som en puma på jakt efter ett byte.


På vägen till vår parkeringsplats gick vi utefter Nyköpingsån. Bilden tog jag häromdagen men det såg likadant ut med höstfärger och speglingar.


Marits helgbild


13 kommentarer:

 1. I år är hösten verkligen vacker. Bilden med katten gillar jag också och kunde inte låta bli att se den som Puma :D Det gick alldeles utmärkt bra. Har tänkt så många gånger att besöka någon utställning. Får väl rycka upp mig. Ha en riktigt bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Samma trista väder som hos mig, vernissage var nog ingen dum ide, fina tavlor.

  SvaraRadera
 3. Extra kul med en överblommad maskros på akvarellen! Inget vanligt motiv, direkt.
  Nä du, solnedgångar har du nog inte fotat så många denna vecka, men jag anade solens runda skiva i 20 sekunder idag. Det gäller att njuta när tillfälle ges.
  Och drömma sig till södra breddgrader när man ser målningar med svärdfisk och palmer ...

  SvaraRadera
 4. Vilka fina tavlor! Och hösten är vacker! Och nu har jag lyckats lista ut var ordet brandholmen kommer ifrån! Jag trodde det var ditt efternamn! :)

  SvaraRadera
 5. Trots att det är gråväder är det fortfarande vackert ute. Tavlorna är jättefina, jag gillar människorna på den första lite extra. Roligt med konstutställning!

  SvaraRadera
 6. Det är trevligt och inspirerande att besöka konstutställningar.

  SvaraRadera
 7. Trevlig sysselsättning i ruskväder.

  SvaraRadera
 8. Alltid kul med konst! Ha en skön vecka! /Lotta

  SvaraRadera
 9. Vernissage var det länge sedan jag var
  på,kanske dags att besöka en.
  Härligt med höstfärger och speglingar, i
  morse när jag var ute på hundpromis luktade
  det höst ute så underbart;-)
  Ha en skön kväll KRAM

  SvaraRadera
 10. Nyholms bilder gillar jag. Småtrevliga och enkla och det gillar jag. Konstutställningar är alltid lika roligt att besöka.

  SvaraRadera
 11. Vilken mysig dag. Jag gillar oxå katten, så klart!

  SvaraRadera
 12. Intressant att kolla på vernissage, jag var också på konstutställning i helgen men hade ingen kamerna med mig tokigt nog. Här det det också grått väder men ingen snö ännu.

  SvaraRadera
 13. Ja det är verkligen vackert längs ån! Och trevligt att gå och titta på konst. På NK-Villan kan du känna dig trygg, dit har jag levererat hjärtstartare och utbildat dem i HLR :)
  Katten ser verkligen ut att smyga fram på jakt efter bytet. Ha det bra!

  SvaraRadera