söndag 28 augusti 2016

Helgbilden

Nu passar jag på att visa några rykande färska bilder från min Walesresa. Jag kom hem i fredags kväll och har knappast haft möjlighet att gå igenom mina bilder men har plockat ut några som poppat upp i mitt minne.
Det har regnat mycket och ofta så det var tur att jag tog med ordentliga regnkläder. De sista dagarna var vädret bättre och då var det förstås lättare att fotografera.

Vi bodde i staden Llandudno och gjorde dagsutflykter därifrån. Här är utsikten från hotellrummet en dag då det inte regnade.

En dag åkte vi tåg upp till toppen på Mount Snowden (1085 m ö h), en hisnande upplevelse med utsikt över berg och dalar.

Högre än så här kunde vi inte komma och ärligt talat räckte det mer än väl.

Naturligtvis  besökte vi några gamla borgar. Det här är Caernarfon Castel från 1200-talet. Här  sker kröningen av Prinsen av Wales, tronföljaren i UK. Prins Charles är den senaste i raden som blivit krönt här.

Nu är vi i staden Conwy och ser på Storbritanniens minsta hus. Vilken kontrast mot alla gamla borgar.

Det här var oväntat, en Medelhavsinspirerad by, Portmerion Village. Arkitekten ville bygga upp en by på sitt eget sätt och därmed förverkliga sin livsdröm. Imponerande och vackert men oj vad det regnade den dagen.

En språkövning som avslutning. Här är vi i Llanfair PG mer berömd som "Orten med världens längsta namn". Det är ju alltid roligt att lära sig några ord på det inhemska språket men här gick jag bet!

Marits helgbild

18 kommentarer:

 1. Alltid roligare om det är uppehåll när man turistar. Intressanta platser och fina bilder trots blötan.

  SvaraRadera
 2. Kul att få följa med på delar av din resa. Fina bilder!
  Inte alldeles lätt att fota när regnet öser ner. Rädd om kameran bör man ju vara...

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem igen! Oj vilket långt namn... skulle jag aldrig klara att säga. Trist att det regnade så mycket men du fick många fina bilder ändå. Gillar de gröna kullarna. Och den där mysiga byn. Jättefint!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder. Säger mej att ni haft en fin resa!

  SvaraRadera
 5. Oj, vad trevligt det ser ut!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder från resan! Synd med vädret men det får man nästan räkna med om man åker till Storbritannien, tur ni fick lite uppehåll emellanåt. Jag har nyss funderat på om vi borde åka till Skottland igen och nu blir jag sugen på det igen :).

  SvaraRadera
 7. Åhh..vilka fina bilder från en plats jag nog aldrig kommer att besöka. (vill ju helst åka till varma platser) Så fantastiskt vilken hissnande tågresa som du visar på bild två !!! Och vilken känsla det måste varit att stå däruppe på Mount Snowden och titta ut över det vackra landskapet. Byggnader från 1200-talet låter spännande liksom kontrasten Storbritanniens minsta hus :-D I den Medelhavsinspirerande byn skulle jag gärna gå runt och kika och vilken toppenbra bild du fick. Den där språkövningen överlåter jag till andra ;-)
  Ha en fin fortsatt vecka och tack för att du delar med dig till oss andra att få följa med på lite av din resa

  SvaraRadera
 8. Så spennande tur.
  Men opp i fjella kunne kanskje vere i overlag spennande.
  Takk for at du tok oss med.

  Ynskjer deg ei fin ny veke, rett inn i september...
  helsing Anne-Mari

  SvaraRadera
 9. Vilka fina bilder! Det var mig en annorlunda tågresa, kan tänka mig att den var pirrig. Det minsta huset hade jag gärna sett inifrån. Så kul! Undrar hur man uttalar ett ord som har 4 "L" på raken. Hoppas på fler bilder från resan. Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Nix, det är inte vädret som lockar på den ön även om det mesta överdrivs, det finns så mycket annat att se så varför bry sig. Den där skylten är rolig, sett den tidigare. Normalt kallas visst orten Lainfair.

  SvaraRadera
 11. Ni verkar ha haft det riktigt mysigt, sa just
  till Jacob att vi sätter hundarna på pang och
  åker dit
  Ja du det namnet har man sett förut frågan är
  hur man uttalar det.
  Jo då med mej är det bra är nog tillbaka på ruta
  ett efter min resa i sjukvården;-)
  Ha det bra KRAM

  SvaraRadera
 12. Waow! Vilka vackra vyer och vilken cool borg! Tack för fina bilder! Nu blir jag verkligen sugen på att åka till Wales :)

  SvaraRadera
 13. Vilka härliga foton du visar! I den delen av Wales var jag på 70-talet, tror jag åkte tåget upp på berget också. På andra sidan berget var vi med kanalbåten förra året! Det är ju med Wales som med resten av UK, man åker inte dit för vädrets skull. Jag hade möjlighet att åka dit på höstlovet v 44, men avstod för jag är rädd att det kan regna oavbrutet då ...

  SvaraRadera
 14. Vilken härlig bildserie :) Jag har ju följt dig på IG och sett hur fina miljöer ni varit i. Väldigt vackert, tur att det ändå gick att fota, man vill ju ha med sig bilder hem så att man kan se tillbaka och minnas resan efteråt. Många saker missar man dessutom när man är på plats tycker jag, man är så upptagen av helheten. Väl hemma börjar man se detaljerna. Men du såg ju ortnamnet, det vore kul att höra det uttalas :)

  SvaraRadera
 15. Igenkänt! Vackra Wales, mitt hemland!

  SvaraRadera
 16. Igenkänt! Vackra Wales, mitt hemland!

  SvaraRadera