söndag 26 juni 2016

Helgbilden Midsommar

I morse när jag tittade ut regnade det kraftigt men under själva midsommarhelgen har vi haft bra väder med solsken och värme.

Midsommarfirande på Nyköpingshus med folkdans, ringlekar och kämpalekar. Mitt kamerabatteri tog slut så jag fick traska hem och vara glad över att det ändå blev någon bild.

Midsommardagens morgon var lugn och vindstilla, knappast en krusning på vattnet. Kul att äntligen få några bilder med speglingar i vattenytan.

Kameran var ju nyladdad så det blev många bilder, jag älskar att fota vid Stadsfjärden.

På kvällen träffades ett gäng vänner och grillade och pratade, eller kanske var det tvärtom. Det var i alla fall skönt att kunna sitta ute till långt fram på kvällen och slippa frysa.

Marits helgbild

16 kommentarer:

 1. Vacker och trevligt :) och lite regn får man ju stå ut med ibland!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder som visar hur midsommar är

  SvaraRadera
 3. Sista bilden är min favvo här.Så skönt att sitta ute i det gröna och äta midsommarsillen. Gott med sill. Vackra bilder även de andra och speglingar i vatten är vackert.

  SvaraRadera
 4. Härlig vädervariation i bilderna!

  SvaraRadera
 5. Regnet behövde väl ni också? Fina midsommarbilder.

  SvaraRadera
 6. Då har ni haft det riktigt bra. Vackra bilder och jag gillar första bildens komposition väldigt mycket. Snyggt! Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Ja vilken tropisk värme det var igår kväll. Helt otroligt. Det låter som om du haft en skön midsommar.
  När vi åkte till Sydamerika köpte jag ett extrabatteri och det har jag alltid full-laddat i kameraväskan ifall det som sitter i är slut.
  Jättefin med speglingarna!!
  Hoppas du får en skön vecka :)

  SvaraRadera
 8. Så vackert och skönt! Det är så helger ska vara! Elisabeth

  SvaraRadera
 9. Fina bilder från din helg!
  Nätterna är snudd på tropiska och det är så skönt! Nackdelen är väl kanske att det börjar bli lite tropiskt inne också......varmt och fuktigt!

  SvaraRadera
 10. Denna midsommar går väl till historien, så skön som den har varit.
  Lite välbehövligt regn, lite åska i periferin, mycket sol och massor av värme och gemenskap. Kan man önska sig mera?

  SvaraRadera
 11. Vilka härligt somriga bilder och lite regn, det hör ju nästan till men tur att ni slapp det under själva midsommar. Här på ön har vi runt 30 grader och så lär det var ett par månader nu. Hoppas det fina vädret håller i sig även hos dig !
  Förresten, visst har du varit i Tanzania och Zanzibar. Ser ju länkarna där till höger och ska klicka på dem. Vi ska resa dit, maken vill åka i juli men det är vad jag vet deras regnigaste och svalaste period. När anser du det är bäst att resa om man inte vill frysa men se så många djur som möjligt och även kunda njuta av öarna kring Zanzibar. Vet att jag kan googla men det är alltid mera givande att fråga någon som varit där :-)
  Ha en riktigt fin fortsatt måndag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för länkarna. Ja, vi kommer med all säkerhet resa till Tanzania i år. Ska bli väldigt spännande att se alla vilda djur och den natur som skiljer sig en del från vad vi såg och upplevde på Borneo.

   Radera
 12. Vilka fina sommarbilder du har fångat denna helg! Tur att det blev ett rätt bra väder denna helg och riktigt varmt och skönt också. Här uppe i norr har vi dock en massa mygg just nu så kvällarna får man ändå spendera inomhus :(

  SvaraRadera
 13. Du såg ut att haft en bra midsommar trots första bilden. Härlig midsommarstämning du förmedlar.

  SvaraRadera
 14. Snygg dukning, rosa och blått.
  Midsommar är verkligen höjdpunken på svensk sommar.
  /Kiki

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig midsommarhelg! Då passar det väl ganska bra att regnet kommer och sköljer bort resterna på söndagen?

  SvaraRadera