fredag 7 november 2014

Veckans fönster Kommunalt

Nyköpings högstadium är en helt nybyggd kommunal skola. Både undervisningen och lokalerna präglas av nytänkande och det finns stora förhoppningar om att det ska bli en bra och trivsam skola. En kuriositet, det är här den omtalade "Snippmålningen" av konstnären Carolina Falkholt finns, men målningen visas inte utan är övertäckt.

Susannes foton

9 kommentarer:

 1. Ja, den målningen har då "varit på tapeten" åtskilliga gånger. ;)

  SvaraRadera
 2. Roligt att höra att högstadiet här fått en en skola med nytänkande! Hoppas det går bra för dem!
  Själva byggnaden tycker jag dock verkar vara rätt så trist, möjligen livar de oregelbundna fönstren upp lite.
  Jag har inte hört talas om målningen som förmodligen är en konstnärlig utsmyckning men märkligt att den ska vara övertäckt!!

  SvaraRadera
 3. Spännande att invänta målningen och alltid lika intressant att se dina bilder från vackra Nyköping. Om än denna byggnad inte är särskilt vacker så är den ändå kommunal ;-)
  Ha en skön helg !!!!

  SvaraRadera
 4. Synd att de täckte över målningen, den vore en bra motvikt mot alla fallossymboler och gubbar som syns överallt i det offentlige rummet! Gillar byggnaden, med "stjärnor" på taket och de bulliga formerna här och där, synd att det nytänkandet inte höll även för målningen!

  SvaraRadera
 5. Måste säga att det är märkligt att skolan kallar sig själv nytänkande osv när den inte ens vågar visa ett konstverk på något av det som hälften av världens befolkning bär, dessutom där livet börjar. Googlade på målningen och den är varken stötande eller utmanande, bara vacker. Man kan ju dock undra om byggnaden är flyttbar, ser propellrar på taket samt vindflagga ;-P

  SvaraRadera
 6. Det är härligt med kreativa skolor som hittar sin ton..sitt uttryck. En bra och fin skolmiljö är verkligen viktigt.

  SvaraRadera
 7. Nog ser skolans tegelväggar aningens trista ut men den har förhoppningsvis en inspirerande insida! Synd att det fina konstverket anses stötande. Jag ser fötter och blomliknande mönster, inte det minsta förargelseväckande!

  SvaraRadera
 8. Kreativt och ändå inte tillåtande. Hannas kommentar förklarar!

  SvaraRadera
 9. Undrar hur arkitekten tänkt här? Vad är det i bölden? Och propellrarna på taket? Nog drar fantasin igång, alltid. Nu måste jag googla på målningen.

  SvaraRadera