söndag 3 augusti 2014

Helgbilden

Nyköpings festdagar

Nu i helgen var det dags för Nyköpings festdagar med jippon av olika slag. Lördag eftermiddag gick jag dit för att fotografera lite. Oväntat mycket folk var ute trots den tryckande, fuktiga värmen. Där fanns ett tivoli med sedvanliga attraktioner, massor av knallar med ett enormt varuutbud, en musikscen och några serveringar. Ärligt talat kändes det gammalt och mossigt, inget som var nytt och spännande.

Full koncentration i radiobilen.


Det enda jag funderade på att köpa var färgglatt extrahår. Då skulle jag kunna byta ut min korta frisyr mot någon mycket coolare utan att gå till frissan. Både bekvämare och billigare.

På musikscenen fanns plats för både lokala förmågor och mer etablerade artister. Störst tryck var det givetvis på kvällarna och vi som inte var där fick ändå lyssna till långt fram på natten.


Nyköpings Stads Teater passade på att göra reklam för sin dramatiserade stadsvandring "Abdikationer och Amerikadrömmar". Vi hade planerat att gå idag, söndag, men det har varit alldeles för varmt så vi får försöka nästa helg istället.

dhttp://maritjohansson.se/blogg/

10 kommentarer:

 1. Synd att hettan förstör så mycket, har det ju svalt
  men det är inte roligt att vara inne nästan hela dagarna.
  Man blir lite småsugen på att köra radiobil.
  Ja det är skönt med långt hår har inte varit till frissan på 25 år.
  Tar av en bit när det blir för långt, eller också ber jag någon hjälpa mej:-)
  Ha en bra kväll;-)

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att det kändes mossigt men bilderna är galanta och dem gillar jag. Tack för rundvandringen. Teatersällskapen är duktiga på just sådana rundvandringar. Själv har jag träffat Carl von Linné i skådis skepnad och han berätta så fint och det var trevligt med fika till i stugan.

  SvaraRadera
 3. Jag gick inte ens på den senaste festivalen här hemma, just för att det kändes som om det var samma gamla vanliga prylar och underhållning... Fina bilder fick du i alla fall till!

  SvaraRadera
 4. Trots att du beskriver festivalen som aningens mossig tycker jag att bilderna beskriver en glädje och lust.
  /Kiki

  SvaraRadera
 5. Fina glada bilder, ser ut som en kul tillställning. När det gäller frallorna så testa ifall du har en nattöppen Statoil i närheten. Dom brukar ha bake off. Alltså dom gräddar färdigknådade degar.

  SvaraRadera
 6. Ser.ändå rätt trevligt ut och du har tagit fina bilder.

  SvaraRadera
 7. Det händer mycket i Nyköping! Trevligt!

  SvaraRadera
 8. Ja, någon känsla av gammalt och mossigt syns iallafall inte i dina fina bilder. Ser härligt ut och Nyköping är ju en ljuvlig stad på sommaren.

  SvaraRadera
 9. Trevligt att folk orkar sig ut i värmen ändå :) Men lite festivalstämning kan ju locka ut de flesta förstås :)

  SvaraRadera
 10. Härlig ställning med hår! :-)

  SvaraRadera