söndag 8 juni 2014

Helgbilden

Nyköpings hamn

Lagom till helgen öppnades större delen av hamnområdet efter att ha varit avstängt för reparationer sedan i höstas. Nyköping är en fin sommarstad och hamnen är en central plats för folklivet. Nu har restauranger och kaféer öppnat och gissa om det var tryck de första dagarna. Min tålmodige man stod i kö i 20 minuter för att skaffa lite fika medan jag satt och njöt i solskenet.

Marits helgbild


15 kommentarer:

 1. Oj, vad härligt. Det känns nästan lite kontinentalt.

  SvaraRadera
 2. Det ser riktigt inbjudande ut att strosa där längs vattnet.
  Härligt med uteserveringstider!!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det var en fikasugen man med tålamod - lyckad kombination ;)
  Fin plats! Det kan kanske bli många promenader där i sommar?

  SvaraRadera
 5. Så vackert, när jag var i Nyköping senast var det vinter och vi åkte inte så långt ned som till hamnen. Kan tänka mig att det blir många lata dagar där i sommar. Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Härlig statsbild med vatten runt omkring.

  SvaraRadera
 7. Alltid mysigt med sådana kajer där det finns mat- och fikaställen nära vattnet.
  Jag ser att det är gott med sittplatser för trötta ben längs hamnområdet, bra tänkt av stadsplanerarna.
  Vilken sommaridyll, även om det skapade lite köer när de just är nyöppnade. Förstår att många vill prova på för att sedan kunna rapportera vidare till andra. :-)
  Ser lite torgstånd längre bort på kajen, är det lokala försäljare som har stånd där och säljer lokalodlat eller vad erbjöds? Var du dit och kikade? Ni hade strålande väder, skönt.

  SvaraRadera
 8. Härlig bild på din mysiga stad. Nyköpings Hamn eller Trosa är favoriterna på sommaren. Hoppas jag hinner dit sen i augusti.

  SvaraRadera
 9. Vilken fin strandpromenad, blir lite avundsjuk på er;-)
  Idag skiner solen och jag skulle ha målat och fixat
  mina odlingspallar det är ju bara att glömma.
  Ha en skön dag;-)

  SvaraRadera
 10. Vilken konstrast mot när jag var där och bara ljusfabriken hade öppet. Har förstått att två vänner till mig säljer sina alster i hantverkshuset, så jag får väl ta mig en tur till din stad igen snart! Fint och härligt somrigt ser det ut att vara!

  SvaraRadera
 11. Så fint det ser ut i Nyköping, har sippat igenom din fototriss o Ordlös Lördag fina inlägg alla tre. Jag har haft svårt med bloggande o kommenterande på sista tiden. Min sambo är svårt sjuk och min har gått åt till att vistas på sjukhus. Så det hr inte känts inspirerande. Men nu gick jag o sappade lite runt! Ha det bra Violen.

  SvaraRadera
 12. En fin stad är de t och trots det har jag endast varit där en gång. Borde nog ta mig en tur uppåt landet.

  SvaraRadera
 13. Ja, Nyköping är en vacker stad vilket jag upptäckte först efter att jag flyttade till Malta ! Flyger ju alltid via Skavsta så det har blivit några besök där då det ligger så nära. Härligt på sommaren när cafeér öppnar igen och det blir lite mer liv och rörelse. Fin bild från hamnen. Kommer säkert ta en tripp till Nyköping inom en snar framtid.

  SvaraRadera
 14. Vilken idyll! Underbar sommarbild!

  SvaraRadera
 15. Så somrigt härligt det ser ut!

  SvaraRadera