söndag 19 januari 2014

Fototriss Närgånget

Kul att fototriss är igång efter juluppehållet. Årets första tema är "närgånget" och då hade det varit bra att ha ett makroobjektiv. Det har jag nu inte så jag tolkar temat på mitt eget vis med bilder från mitt arkiv.
Jag har alltid tyckt att hästar är fascinerande djur och under årens lopp har jag fotograferat en hel del men på betryggande avstånd. I somras fick jag för mig att jag ville ha vad som för mig är närbilder på hästar. Då var det inget annat val än att gå lite närmare och det tycktes hästarna inte ha något emot.

Här tycker jag att jag kommer riktigt nära och det känns betryggande med ett stängsel mellan oss för hästen är väldigt stor. Men den gillar sällskap och jag får den bild jag vill ha.

Den här hästen bjuder på en åktur runt Nyköpings Hus och den är inte svår att fotografera. Dessvärre är den helt ointresserad av mig men jag tycker den är jättefin.

Den charmigaste av dem alla. Den går och betar i en hage och jag tittar bort en stund. Men plötsligt står den alldeles intill mig och jag får en riktig närbild.

Fototriss

40 kommentarer:

 1. Vackra och ståtliga djur alla tre - var och en på sitt sätt.

  SvaraRadera
 2. Så vackra hästar! Gå lite nära du. De är inte farliga!
  Allra finast tycker jag nog är din andra häst.

  SvaraRadera
 3. Hästar är så vackra och ofta sådana personligheter :)
  http://foto.rudenius.se/?p=2477

  SvaraRadera
 4. Mittenhästen med det vita manen och seldonen är nog min favorit också.

  SvaraRadera
 5. SÅ vackra hästbilder! Ja, hästar är fascinerande och jag tycker du lyckats jättebra! Den första bilden är jättefin och mittenhästen, trots sin likgiltighet, är otroligt vacker! Fint tolkat!

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 6. Så fina bilder på vackra djur!

  SvaraRadera
 7. Ja dom är fina hästar och bilderna
  är ljuvliga utan snö;-)
  Den påselade blir min favorit
  Ingen snö än idag men igår skottade jag 2 gånger.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 8. Vackra bilder alla tre de har var och en sin personlighet men den sista bilden blir min verkliga favorit!

  SvaraRadera
 9. Gillar häst nr 2 så snygg :)

  SvaraRadera
 10. Fint fotade hästar - mittbildens häst med stenmur bakom föll jag för!

  SvaraRadera
 11. Fina närgångna bilder på hästarna !

  SvaraRadera
 12. Jättefina närbilder på fascinerande djur! Rätt skönt att det finns ett stängsel emellan för de är så stora. Inte så att hästar skulle vara opålitliga eller så men jag vill inte att de ska komma för nära. Det är otäckt. Ettan med sin nyfikenhet är min favorit. :)

  SvaraRadera
 13. Så fina hästar du fångat i trissen
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 14. Jättefina bilder! Hästar brukar vara intresserade av människor och komma till stängslet eller titta ut ur boxen när någon kommer. De är också flyktdjur som lätt blir skrämda och då är det lätt att bli skadad så det är bra att vara försiktig. Vagnshästen gör helt rätt han skall vara lugn och fin. Jätteroligt att se alla tre porträtten av fina hästar. Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 15. Jaaa visst är hästar så vackra..men jag är lite galet rädd för dem..din exemplar här är ju så eleganta. Jag är däremot verkligen glad i kor. Jag har tre kohagar att passera till mitt sommarhus..tre grindar att öppna..kossor med kalvar som diar i hagarna är oerhört charmigt.

  SvaraRadera
 16. Riktigt fina hästbilder alla tre. Jag har alltid gillat hästar. :)

  SvaraRadera
 17. Fina djur som man gärna har närkontakt med- och de med dig tydligen :)

  SvaraRadera
 18. Vilka fina hästbilder! Mitten är en pärla!

  SvaraRadera
 19. Riktigt vackra hästar och bilder på Närgånget :)

  SvaraRadera
 20. Flotte bilder av majestetiske hestar !

  SvaraRadera
 21. Fina hästbilder, fast min hästbild var betydligt närmare... ☺

  SvaraRadera
 22. Vilka fina hästar! Jag gillar också hästar - och är lite rädd för dem också ... Fint fångar!

  SvaraRadera
 23. Bara helt underbart!!!! Den sista bilden är sanslös. Här runt torpet har vi massor av islänningar o travhästar. De är väldigt sociala, bara "älskar dem". Sen tyvärr har jag aldrig lärt mig att rida, nu är jag för feg.

  SvaraRadera
 24. Sista bilden är underbar! Men om du inte haft något konstigt objektiv så är han ju på tok för tjock stackarn... Hästar är underbara varelser, men det gäller att ha respekt för dem. Handskas med min egen varje dag men har väldigt stor respekt för hästar jag inte känner. Fick en 800 kg tung nordsvensk över mig en gång, han trampade mig när jag låg ner, på rumpan som tur var, hade han trampat på ryggen hade den gått av. Men det tog många dagar innan jag kunde sitta.
  Önskar också att jag hade ett makroobjektiv... Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 25. Stiliga hästar och jag gillar oxå den sista. Flugsnörena ser nästan ut som om hästen har rastaflätor, en cool häst!

  SvaraRadera
 26. Hästar är underbara djur liksom dina vackra bilder.

  SvaraRadera
 27. Flotte hestebilder. Kanskje du skal lage deg en karriére som hestefotograf?
  Ha en fin kveld.
  Mormor

  SvaraRadera
 28. Vackra bilder :) Man längtar lite efter sommaren när man ser dem

  Tack så mycket :)

  SvaraRadera
 29. Jamenvisst kan hästar kännas nästan lite väl närgångna ibland! Inga små djur direkt, jag har väldig respekt för dem. Mittenhästen är en sådan där som jag gillar, stadig och trygg på något sätt.

  SvaraRadera
 30. Visst är det bra med arkiv! :D Håller oxå med dej om att hästar är stora och det är skönt att inte de kommer FÖR nära, men att de är så vackra att det är svårt att hålla sej borta! Fina bilder har du i alla fall och trots att hästen på mittenbilden inte tittar på dej , som de andra två gör, så har den så vänliga och fina ögon att jag väljer den som favorit!

  SvaraRadera
 31. Fina hästbilder! Om du skulle hamna i en sådan situation att du sitter på en häst och har en kamera i en rem runt halsen, då skall du veta att för varje steg hästen tar så stöter kameran mot din kropp. Det gör riktigt ont, jag vet av egen erfarenhet.
  Snyggt trissat!

  SvaraRadera
 32. Närstudier av häst. Du har skapat tre fina djurporträtt av riktiga personligheter. Allra bäst gillar jag det kraftfulla dragdjuret. Behagligt med vår- och sommarbilder förresten, det tackar jag särskilt för :)

  SvaraRadera
 33. Underbara bilder på fina djur. Sista bilden är jättesöt och rolig :).

  SvaraRadera