onsdag 12 december 2012

Onsdagstema Överskattad

Inför min rundresa i Uzbekistan hade jag helt klart överskattat nöjet med en ridtur på kamel. Det var svårt både att komma upp på kamelryggen och att hålla sig kvar där när den reste sig upp. Själva färden var skumpig och skakig. Men ökenlandskapet var vackert i solnedgången. Framme vid målet väntade samma procedur, att hålla sig fast för att komma ner på marken och ta sig ur sadeln helskinnad.
Inget större nöje för mig men det var många i gruppen som tyckte att det var en toppenupplevelse!

Onsdagstema

15 kommentarer:

 1. Helt klart ett överskattat nöje ;-) Samma med mig när jag skulle sitta på en förbaskad elefant en hel timme. Kamel har jag också provat. Nä.. bäst var nog när jag var i Egypten för sisådär hundra år sen. Då hyrde jag och en kompis varsin åsna som färdmedel för att ta oss till Konungarnas Dal. Det var ett kanske för andra underskattat nöje men aldrig att jag haft så kul. Min åsna vägrade att gå... En lång historia som får sluta här :-)

  SvaraRadera
 2. Låter himla häftigt men jag skulle vara så skraj för att bli avkastad att jag inte skulle njuta alls. Ungefär som du. En kompis till mig fick hjärnskakning när kamelen slet sig och rusade iväg, gick inte att stoppa, och till slut kastade av honom. Själv skulle jag inte rida en ponny ens. ;)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle nog tycka det var jättehäftigt...fast jag gillar ju inte värme så troligheten att jag skulle åka till ett sånt land är väldigt liten! ;O)) Fin bild!

  Ha en skön onsdag!

  SvaraRadera
 4. Det påstås ju att man kan bli sjösjuk på en kamel? Men det slapp du? Skönt :)

  SvaraRadera
 5. Det ser onekligen lite obekvämt ut att sitta däruppe en längre tid, dessutom att hela tiden vara rädd för att ramla ned. Snygg bild dock :0)

  SvaraRadera
 6. Vad kul det ser ut att vara att få rida kamel, jag har gjort det en gång men då var jag stor som ett hus och det var kul, men när kamelen skulle sätta sig ner för avstigning då kändes det som att man skulle dyka :) Fin bild!

  SvaraRadera
 7. Jag som trodde det var bekvämt att rida fram på en äkta kamel, tvåpucklad sådan! Har aldrig fått pröva. Dromedarerna, med en puckel, har jag erfarenhet av. Lite balansakt men jag tycker det är rätt behagligt att gunga fram så. Fin bild!

  SvaraRadera
 8. Ja där ser man men bilden är fin i alla fall;-)

  SvaraRadera
 9. Din bild och din text väcker minnen. Jag och mina tre ungar red en tur i Saharas sanddyner mot solnedgången. Det var häftigt! Väldigt brant uppstigning när djuret reste sig från liggande med bakre benparet först. Sonens kamel tjurrusade mot horisonten och mamma bävade men allt gick väl. Allt som allt tycker jag att du underskattar "ökenskeppen" men alla måste ju inte tycka lika :)
  Älskar bilden!

  SvaraRadera
 10. ...och tack för grattiset :)

  SvaraRadera
 11. Härlig bild på öknens skepp!
  Ridturen får vara för mig....

  SvaraRadera
 12. Kan hålla med dig om knöliga riddjur. Inget jag tror jag gör igen, jag står gärna över. Finns andra metoder att färdas. :-)
  De luktar inte gott heller! Fast man kom rätt högt upp, så kanske det blir en tur om tillfälle dyker upp igen. ;-)
  Kul att du också har en äldre mobil, vi är några. Få se när det blir en ny, tack för din kommentar

  SvaraRadera
 13. Kamel har jag aldrig ridit på, knappt på en häst faktiskt, fint med den låga solen som gör skuggorna låååånga!

  SvaraRadera
 14. ....fick du inte ont i baken? Det fick jag!
  Absolut överskattat - var rädd hela tiden kamelen skulle dra iväg...

  SvaraRadera
 15. Då är det inget för mig som har en nackdistortionsskada. Ingen kamelridning här inte.Trevligt foto dock.

  SvaraRadera