onsdag 18 februari 2015

Onsdagstema Upprörande

Inte okej

Jag kan inte säga att jag längre blir upprörd men jag blir väldigt sorgsen när jag ser barn som tigger. Det är inte okej att sitta utanför en turistbuss med en stor bunke och tigga, det borde barn vara förskonade från. Bilden är från Kambodja men det här förekommer lite varstans i världen.

Onsdagstema

14 kommentarer:

 1. Vilken gripande bild. Kontrasterna blir så stora mellan fattig och smutsig - renpolerad och rik. Man hoppas ju att turismens pengar kommer många till nytta, turismen borde ju vara en viktig väg ut ur fattigdom för många länders befolkningar.

  SvaraRadera
 2. En bild från den verkliga verkligheten. Berörande upprörande!

  SvaraRadera
 3. Det är beklämmande att se barn som tigger, och även gamlingar som gör det. Båda grupperna borde ha rätt till hem och trygghetl. Jag har börjat ge en slant till tiggarna här hemma men utomlands har jag inte gjort det någon gång även om jag blir ledsen av att se små smutsiga barn tigga. De borde vara i skolan istället.

  SvaraRadera
 4. Ja du, inte kul. Tyvärr börjar vi väl bli alldeles för vana för den bilden, även här hemma i Sverige. Fint fångat av dig, en bit av den sanna verkligheten.

  SvaraRadera
 5. Inte bra men tyvärr har dom börjat
  dyka upp i Stockholm också;-)
  Ja det var en hemsk upplevelse från nästan
  fullt frisk till vrak på 5 minuter var lite otäckt;-(
  Ha det bra här skiner solen.

  SvaraRadera
 6. Trist är det och numera tycks det ligga i tiden att tigga. Hjälp på plats är vad tiggande människor behöver, men man skall se till att det hamnar rätt. I Gnosjö har det startat hjälp på plats åt tiggarna så de skulle kunna starta odling och kunna försörja sig utan tiggeri, men se det ville de inte för jobba det är nog inte våra tiggares starka sida. Lättare att sitta och gno rumpan dagarna i ända. Sedan har vi alla ligor som är inblandade i allt detta elände. Snart är det ett sätt för alla oss fattigpensionärer att konkurrera med dem för det är ju entreprenörskap enligt regeringen. Det Gnosjö har gjort kallar jag entreprenörskap och det hurrar jag för men inte om de inte vill jobba och försörja sig på arbete. Jag är inte oempatisk för barn skall aldrig behöva svälta. Så mao skänker jag pengar till behövande så mycket jag har råd med. Ibland blir det änkans skärv och det gör mig glad men våra tiggare här de får inget av mig.

  SvaraRadera
 7. Att det finns så många fattiga i världen är verkligen upprörande! Vi har tidigare sluppit vara medvetna om eländet runt om i världen, men så dök de rumänska tiggarna upp på våra gator och väckte starka känslor hos det svenska folket. Hos mej väcker de en vilja att hjälpa och en stor tacksamhet för att jag själv föddes här..........för egentligen kunde det ju precis lika gärna var jag som satt där med en pappmugg!

  SvaraRadera
 8. De fattige har alltid vært der, men vi har vel ikke, i like stor grad, vært der og sett. Det har betydning for ens liv, hvor man er født. Her oppe i Skandinavia har vi vel trukket vinnerloddet, tross alt? Vakkert og litt sørgelig bilde.
  klem :)

  SvaraRadera
 9. Tycker det är hemskt att se alla tiggare som finns utanför affärerna nu för tiden, tolka mig rätt här. Men ännu värre när man hör talas om när barn tigger, tack och lov så har jag inte behövt sett det än.

  SvaraRadera
 10. Det är så fruktansvärt.. det är en hemsk värld vi lever i.

  SvaraRadera
 11. Nej, det är verkligen inte ok. Samtidigt läser man att fattigdomen blir mindre och mindre i världen. Själv tror jag att den växer i västvärlden istället.
  Bilden är väldigt talande!

  SvaraRadera
 12. Världen är en otäck plats, särskilt för så många barn, jag skriver om en variant av det här i dag. Har ingen bild dock, så jag kunde inte vara med i utmaningen...

  SvaraRadera
 13. Gripande, kom ihåg att det stod skrivet att man hellre skulle ge något ätbart till barnen än pengar, pengarna hamnar i fel händer eller går till fel åtgärd.
  /Kiki

  SvaraRadera
 14. Verkligen inte ok! Barn ska få vara barn och leka med andra barn!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera