fredag 12 juli 2013

Veckans fönster Valfritt

Det här är Aung San Suu Kyis hus i utkanten av Yangon i Burma/Myanmar. Vi gjorde ett kort busstopp där bara för att ha varit på platsen.  Huset är omgärdat av en hög mur. För att få en bild agerade jag  paparazzi och fotograferade i blindo genom en glipa mellan muren och porten. Aung San Suu Kyi  inte var hemma den här dagen men tänk om hon hade öppnat fönstret och vinkat. Vilken unik bild det hade blivit!

Susannes foton

16 kommentarer:

 1. Fint fönster du visar för oss...

  http://nakak71.blogspot.se/2013/07/veckans-fonster-valfritt.html

  Kram Kakan

  SvaraRadera
 2. Det är ju ett fönster med en till stora delar sorgesam historia, med ett förhoppningsvis gott slut. Tänk om hon tittat ut och ropat ”Försvinn härifrån!”. Det hade varit lite extra, hon som brukar låta så mild. :-)

  SvaraRadera
 3. Fin bild! Ny karriär som paparazzi kanske :)

  SvaraRadera
 4. Den är rätt unik även utan vinkning, känns så iaf för mig som inte har fått komma dit. Och det var väl tur att vi fick se din rödgröna röra. ;)

  SvaraRadera
 5. Ja då hade du kunnat sälja den dyrt ;) Så fint och roligt att få se :)

  http://lundcityphoto.wordpress.com/2013/07/12/a-summer-place/

  SvaraRadera
 6. Lyckad bild! Blivande paparazzi fotograf kanske. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Ingen dålig bild för att vara tagen i blindo. Du har verkligen ramat in fönstren jättefint. Och tänk vad lyxigt huset ser ut. Fast jag kan tänka mig att även det mest lyxiga hus kan bli ett obehagligt fängelse om man inte tillåts att lämna det ibland.

  SvaraRadera
 8. Det här är ett tydligt exempel på en bild som blir en helt annan bild efter läsning av texten. Utan ord hade jag bara sett en stilig bild av stilla skönhet nu ser jag ett tragiskt människoöde. Lärorikt.

  SvaraRadera
 9. Woow, lika spännande som alltid. Snyggt också förstås!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Fantastiskt! Det är inte alla förrunnat att ha stått där och fotograferat. Bra blev bilden trots "in-blindo-fotograferingen".

  SvaraRadera
 11. Ja men även utan vinkning är bilden härligt unik o exotisk..verkligen vackert.

  SvaraRadera
 12. Egentligen tycker jag nog inte att man ska ta sådana här bilder, oavsett vem som valt att omgärda sig på det viset. Men du lyckades få ett fönsterfoto iaf i ditt "skott i blindo".

  SvaraRadera
 13. Det har hänt mycket i Burma. När jag var där (2 ½ år sedan) fick man inte ens komma i närheten av huset och inte heller nämna hennes namn. "The Lady", viskades det om. Kul att få se en skymt av huset nu!

  SvaraRadera
 14. Du har nog talang som paparazzi med tanke på den fina bildkvalitén!

  SvaraRadera
 15. Mycket fint foto! Och så spännande...

  SvaraRadera
 16. Bilden är nog rätt unik redan nu! Tänk att ha fått huset på bild ... Spännande.

  SvaraRadera