söndag 11 december 2016

Helgbilden

Havanna

Så kom jag äntligen till Kuba! Fick vara med om en spännande och intressant resa med ett helt oväntat inslag. Förre presidenten Fidel Castro avled under vår vistelse och de 9 dagarnas landssorg påverkade naturligtvis vår rundresa. Det infördes förbud mot dans, musik och alkoholförsäljning och på många platser fick vi inte fotografera. Men vad göra, det var bara att gilla läget.

Jag har varken hunnit eller orkat göra så mycket åt mina bilder men jag har plockat ut några från Havanna. Vi var där i två omgångar, 2 dagar i början och 4 dagar i slutet av resan, Övriga dagar åkte vi runt i buss och jag visar kanske några bilder från andra delar av Kuba senare.

Utsikt över Havanna från översta våningen på på det anrika hotellet Habana Libre.

Modern bebyggelse i läckra färger inte så långt från vårt hotell.

Gamla Havanna finns med på UNESCOs världsarvslista och här renoveras och återställs många hus i ursprungsskick. Visst blir det fint!

Frihetskämpen Che Guevara är avbildad lite här och var. Här i form av en bronsskulptur på Inrikesministeriets fasad

medan han här uppmärksammas under enklare former

Baren La Bodeguita Del Medio är mest känd för att Ernest Hemingway gick hit för att dricka mojitos. Vi gick dit i samma ärende ett par dagar innan det blev alkoholförbud

Många kubaner har det tufft ekonomiskt. De här kvinnorna i sina vackra kläder tjänar lite extra på att låta sig fotograferas mot betalning.

I hela staden vimlar det amerikanska raggarbilar. Den ena skönheten efter den andra rullar runt på gatorna och det går knappast att se sig mätt på dem

Här glider min man och jag fram i en öppen cabriolet genom Havanna. Resans häftigaste upplevelse!

Marits helgbild

16 kommentarer:

 1. Jag har väldigt länge velat åka till Kuba, jag hoppas verkligen att du bjuder på fler bilder därifrån! Det är kanske dags att göra en resa dit snart.

  SvaraRadera
 2. Åh, men du också! Berätta mer! Mycket mer! Åker snart dit. :)

  SvaraRadera
 3. Väldigt intressanta och fina bilder. Gillar att du valde bilder med lite variation. Hoppas också på att du visar fler foton.

  SvaraRadera
 4. Förstår att det var en upplevelse. Så synd att Fidel skulle dö just då ni var där. Kanske hade det varit mycket mer på gång om det varit som vanligt.
  Men snygga och exotiska bilder fick du då med dig.

  SvaraRadera
 5. Spännande upplevelse och fina färgglada bilder. Vilken fin instrumentpanel att ha framför sig i sista bilden.

  SvaraRadera
 6. Fantastiske bilder.
  Eg kjenner sus i magen når eg ser dei.
  Det var nok spesielt å vere der akkurat på den tida,
  eit minne for livet.

  Håpe du viser fleire bilde frå turen.
  Klem frå Anne-Mari

  SvaraRadera
 7. Kul att du äntligen kom till ett ställe du längtat till! Fina bilder!

  SvaraRadera
 8. Åh vilken härlig resa om än lite smolk i bägaren, men ni har säkert sett mycket ändå. I första bilden fick jag en bild av lego när jag såg alla husen.Fyrkanter och rektanglar. Roligt att de bevarar och rustar upp de gamla delarna. Självklart skall de ha en slant om de blir fotade inte mer än rätt tycker ju jag. Bilarna ack så fina. Vagnparken där är ju gammal som gatan:-) Nästan så jag blir sugen på en tripp och ser fram emot fler bilder från dig.

  SvaraRadera
 9. Vilket spännande resmål, och så läckra bilder med intressant variation du bjuder på! Jag hoppas som de andra här, att du visar fler bilder från Kuba och Havanna. Jag blev förvånad över att se så välskötta amerikanska bilar, jag hade väntat mig nedgångna bilar i stil med den värsta sorten här i Sverige, där de har halm på golvet utifall att någon skulle få upp det de druckit. Jättefin färg och snygga däcksidor, för att inte tala om de maffiga instrumentpanelen i bilen ni åkte! Nu är det middag här och sedan middag på tv, med Historieätarna. Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 10. Så det var dit ni reste! Vad spännande! Och tänk att ni var där just när han avled, en synnerligen udda touch på semestern. Synd på fotoförbudet, du som alltid tar så fina bilder!
  Svar; jodå nu julstökas det i lagom takt. Saffransbröd och matbröd hann jag baka före bion med väninnan. Imorgon ska jag julpynta.

  SvaraRadera
 11. Jag har flera bekanta som varit i Cuba och alla har haft en fantastisk resa med massor av upplevelser....så också du. Kanske lite extra att ha varit där när Cuba sörjde Castro.

  SvaraRadera
 12. Jga har aldrig varit i Kuba. Men har länge haft en längtan dit. Verkar spännande på många vis.
  Måste varit speciellt att var där när Fidel gick bort, men konstig landssorg.
  Tack för fina Havannabilder!

  SvaraRadera
 13. Spännande! Kul med nya länder. Har ju sett en del bilder på Instagram och ser fram emot fler här också. Kram

  SvaraRadera
 14. Spännande! Kul med nya länder. Har ju sett en del bilder på Instagram och ser fram emot fler här också. Kram

  SvaraRadera
 15. Wow, wow wow hur läckert som helst. Vilka färger, man blir glad i hela kroppen. Måste ju vara läckert ändå att varit på plats när en stor historisk händelse inträffar – mäktigt!
  /kiki

  SvaraRadera