söndag 7 augusti 2016

Helgbilden

I går åkte vi runt och såg oss omkring här i närheten. Målet var Öster Malma där vi skulle äta lunch med några vänner. Kameran var förstås med och här är något av vad jag såg.

Jag tycker att Sörmland är ett vackert landskap. Här är det lantlig idyll.

Solrosorna växte lite för långt bort så jag har förstorat upp dem ordentligt. Men jag ville absolut ha en solrosbild och då blev det så här.

På Öster Malma finns ett vildsvinshägn och det kändes ganska mäktigt att se den här bjässen. Jag är glad att vi var på var sin sida av stängslet för vildsvin är inte att leka med.

Marits helgbild

14 kommentarer:

 1. Härliga foton du har tagit .Sista bilden på vildsvinet skulle man inte vilja möta :O
  Önskar en fortsatt trevlig söndags kväll

  SvaraRadera
 2. Vackra foton! Din solrosbild är väldigt fin, trots förstoring. Snyggt med knopparna under de 4 utslagna solrosorna. Tycker ditt vildsvin ser mysigt ut men jag hade nog inte klappat det. Ha en trevlig ny vecka!

  SvaraRadera
 3. Gillade verkligen solrosbilden. De där djuren får gärna vara inom lås och bom för mig för fy vad de förstör i naturen annars.
  Ha nu en fin början på veckan
  kram Meta

  SvaraRadera
 4. Hu för att möta en sådan bjässe i skogen.
  Älskar också solroser så jag förstår ditt måste.
  /Kiki

  SvaraRadera
 5. Sörmland är vackert, fin landskapsbild.

  SvaraRadera
 6. Såna bjässar vill inte jag möta i skogen, vi har nog med nallar. Men rolig att se på håll och på bild. Din solrosbild är ju underbar. Varje gång jag försökt odla en här, hinner den knappast blomma, innan frosten tar den.

  SvaraRadera
 7. Såna bjässar vill inte jag möta i skogen, vi har nog med nallar. Men rolig att se på håll och på bild. Din solrosbild är ju underbar. Varje gång jag försökt odla en här, hinner den knappast blomma, innan frosten tar den.

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder från lantlig idyll. Jag är glad att vi inte behöver oroa oss för att möta vildsvin där vi bor, det räcker bra med brunbjörnarna ��

  SvaraRadera
 9. Ja det är mysigt på landet, vildsvin vill man ju ha bakom stängsel.
  Vad läcker solrosbilden blev som ett konstverk;-)
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 10. Vilka fina bilder så ljuvligt svenskt och somrigt. Svenskt för den gröna sköna skogen och det röda huset med vita knutar, sånt ser man inte här på ön. Ja, det var en riktig bjässe och absolut ingen man vill möta när de går vilda. Vilken helt fantastisk sommar ni har därhemma. Visseligen har jag lästa några som "klagat" över att hösten redan är här men de bor i andra delar av Sverige. Här är det ännu långt kvar till hösten så det är bara att njuta av nuet. Ha en fin sommarkväll i Nyköping :-)

  SvaraRadera
 11. Beautiful scene and flowers! The boar sure doesn't look like it wants company!

  SvaraRadera
 12. Javisst är Sörmland vackert! Tror bestämt att alla svenska landskap är vackra på sitt sätt, speciellt sommartid.
  Men fy för att möta ett vildsvin, eller en björn eller varg i skogen! Inte är det konstigt att de flyktingar som kommer till Sverige är rädda för skogen?

  SvaraRadera
 13. Härliga bilder från vårt vackra Sörmland! Vildsvin har jag träffat flera gånger i skogen och gillar dem absolut inte!! Solrosor däremot är så fina. Min syster ville ha glada blommor på sin begravning. Så jag valde solrosor som handbuketter för det var det gladaste jag kunde komma på.

  SvaraRadera
 14. Visst är Sörmland vackert! Vildsvin däremot klarar jag mej gärna utan!

  SvaraRadera